Tæt på verdensklasse: GOG besejrer Skjern i dramatisk håndboldopvisning

GOG besejrer Skjern i tæt og intens håndboldopvisning
GOG besejrer Skjern i tæt og intens håndboldopvisningProfimedia
Hvis man som håndboldelsker var i Gudme lørdag eftermiddag, fik man sig én på opleveren. GOG og Skjern diskede således op med et brag af en håndboldopvisning i mændenes slutspil.

Niveauet var i lange perioder tæt på verdensklasse, intensiteten var enorm, og spillerne var flere gange tæt på at ryge i totterne på hinanden.

En helstøbt og disciplineret indsats gjorde Skjern bedst i det meste af første halvleg, men GOG skruede et par niveauer op lige før og efter pausen og vandt 31-28.

Fynboerne tog dermed en livsvigtig sejr i bestræbelserne på at nå semifinalerne. De danske mestre er på førstepladsen med syv point i sin gruppe, hvor Skjern er på andenpladsen med seks point.

Senere lørdag mødes Fredericia Håndboldklub og TMS Ringsted, som begge har fire point og masser at spille for.

Masser at spille for havde både GOG og Skjern også, og publikum i Gudme blev forkælet med håndbold på virkelig højt niveau.

Efter et lunkent grundspil har Skjern for alvor fået fut i maskineriet, og vestjyderne leverede en fremragende indledning, som var nærmest blottet for fejl.

Syv mod seks-angrebet sad lige i skabet, og særligt den eksplosive portugiser Joaquim Nazaré var med sine hurtige aftræk fra distancen en nydelse. Skjern var hele tiden et lille skridt foran - indtil de sidste fem minutter af halvlegen.

Pludselig sneg fejlene sig ind, og det betød, at GOG fik gang i kontraspillet. Efter en halvleg hvor alt for meget ansvar var lagt på Emil Madsens skuldre, begyndte holdkammeraterne desuden at byde ind, og særligt Aaron Mensing fik indstillet kanonsigtet fra distancen.

Med fem mål i træk vendte GOG kampen på hovedet og kom foran med 18-15, inden Senjamin Buric bragte den vestjyske måltørke til ende i sidste sekund.

Tendensen fortsatte efter pausen, hvor Skjern-spillerne brugte kræfter på alt muligt andet end det, der havde givet dem en formidabel første halvleg.

Blandt andre Emil Bergholt var involveret i en masse skærmydsler, og træner Mathias Madsen måtte i en timeout bede sine spillere om at skrue ned for attituden.

Opsangen hjalp, og Skjern balancerede situationen, inden det gik helt galt. Og så hjalp det i øvrigt en del, at keeper Christoffer Bonde blev ved med at pille pynten af GOG-skytterne.

Hans holdkammerater manglede imidlertid skarpheden offensivt, og derfor løb GOG i sidste ende med sejren.