Ustyrlig forward sender DM-kvartfinaleserie til kamp syv

Oliver Kjær (i midten) i en tidligere kamp for Esbjerg
Oliver Kjær (i midten) i en tidligere kamp for EsbjergDanmarks Ishockey Union
Der skal en syvende kamp til at afgøre, om Odense Bulldogs eller Esbjerg Energy skal videre til DM-semifinalerne i ishockey.

Med kniven for struben vandt Esbjerg tirsdag aften på egen is med 5-1 over fynboerne. Dermed har begge hold vundet tre kampe i serien, hvor der skal fire sejre til avancement.

Dagens helt blev Esbjergs landsholdsforward Oliver Kjær, der efter fem målløse slutspilskampe brillerede med et hattrick.

Kjær trak sit hold tilbage i kampen, efter at Odense havde taget føringen ved Markus Jensen i starten af anden periode.

På et pludseligt modangreb kom Jensen i en en-mod-en-situation med Esbjergs Philip Larsen. Han satte pucken ind mellem benene på den tidligere NHL-back og i nettet bag Esbjerg-keeper Mathias Seldrup.

Blot fire minutter senere skabte Kjær nyt håb hos de 2500 tilskuere, da han omsatte Frederik Bjerrums pasning.

Gordon Ballhorn bragte vestjyderne på 2-1 i tredje periode på et blødt skud, som Odense-målmand Fredrik Bergvik burde have klaret.

Med ni minutter tilbage øgede Kjær til 3-1 på en ny aflevering fra Frederik Bjerrum, og halvandet minut senere afsluttede han et fint angreb med sin tredje scoring i kampen.

Andreas Grundtvig afsluttede målscoringen fire minutter før tid.

De to hold mødes i den afgørende kamp på fredag i Odense. Vinderen møder Aalborg Pirates i semifinalen. Den anden semifinaleserie står mellem Herning Blue Fox og Sønderjyske.