NHL round-up: Brad Marchand satte sig selv i centrum på flere måder mod Maple LeafsProfimedia
Vegas fortsætter med at overraske, mens både Boston og Los Angeles vandt i Canada.

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-4 (1-2 i serien)

Kamp 3 i serien mellem Boston Bruins og Toronto Maple Leafs endte 4-2 til Boston, hvilket giver dem en 2-1 føring i første runde af playoff-serien.

Brad Marchand spillede en nøglerolle for Bruins, idet han brød dødvandet midt i tredje periode, og også scorede det afgørende mål i tomt mål. Marchand, der også havde en assist, kom vanen tro i centrum for andre ting end sine ishockeyevner.

Maple Leafs var ikke tilfredse med Marchands provokerende optræden på banen, og træner Sheldon Keefe kritiserede ham for at få fordel af dommernes opmærksomhed. Kampen var præget af fysiske sammenstød, herunder en episode mellem Marchand og Todd Bertuzzi, som Keefe kritiserede som udtryk for Marchands evner til at få dommerne med sig

Udover Marchands præstation bidrog Jake DeBrusk også til sejren for Boston med en scoring, mens Jeremy Swayman stod for 28 redninger.

For Toronto scorede Matthew Knies og Trent Frederic hver et mål, og Ilya Samsonov lavede 30 redninger. Toronto havde fem muligheder i powerplay, men kunne ikke udnytte mulighederne.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4-5 OT (1-1 i serien)

Los Angeles Kings sikrede sig en 5-4 sejr over Edmonton Oilers i kamp 2, i første runde af playoff-serien, da Anze Kopitar sendte en håndledsskud forbi Stuart Skinners gribehandske og op i det øverste hjørne på en breakaway.

Sloveneren Kopitar der spillede sin 94. slutspilskamp, og dermed udlignede Luc Robitailles franchise-rekord, fik pucken nær Edmontons blå linje, gik mod målet og afsluttet fra slottet, mens Oilers' forsvarer Darnell Nurse forsøgte at blokere skuddet.

Kopitar, der også havde to assists, førte Los Angeles Kings tilbage efter et nederlag på 7-4 i åbningskampen mandag aften. Adrian Kempe scorede to gange i første periode, mens Drew Doughty også scorede i første periode og gjorde det til 3-1 for Kings. Kevin Fiala scorede i tredje periode, mens Cam Talbot stod for 27 redninger.

Edmonton Oilers Dylan Holloway lavede to mål på mindre end 10 minutters istid. Brett Kulak og Zach Hyman, der lavede hattrick i kamp 1, kom også på tavlen.

Skinner stoppede 21 skud for Oilers.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 1-3 (0-2 i serien)

Vegas Golden Knights stod imod en tidlig aggressiv indsats fra Dallas Stars i Game 2, men holdet holdt stand og tog en 3-1 sejr for en 2-0 føring i serien.

Jack Eichel assisterede Jonathan Marchessaults udligningsmål sent i første periode og scorede senere et tomt mål. Noah Hanifin bragte gæsterne i front sent i anden periode, mens målmand Logan Thompson leverede 20 redninger.

Dallas, der led et nederlag på 4-3 i seriens åbningskamp, forsøgte at sætte en fysisk tone i kampen, men kunne ikke nedkæmpe Knights' modstand.

Jason Robertson bragte ellers favoritterne i front i første periode, med sin anden scoring i serien.

Målmand Jake Oettinger havde 23 redninger for Stars, der nu har tabt to hjemmekamp i træk i serien, og står overfor to udekampe i Las Vegas.