NHL round-up: McDavid sikrer sejren i overtid mens Rangers fik revanche mod Blue Jackets

McDavid blev helten for Edmonton
McDavid blev helten for EdmontonProfimedia
Connor McDavid brød sin måltørke der havde varet i 10 kampe, mens New York Rangers tog endnu en sejr, og er nu bedst i NHL.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4-1

Artemi Panarin førte an med to mål og en assist, mens Igor Shesterkin stoppede 30 skud, hvilket sikrede New York Rangers en solid 4-1 sejr over Columbus Blue Jackets.

Chris Kreider bidrog også med et mål og en assist, mens Adam Fox fik også pucken i nettet.

Rangers' sejr markerede deres sjette hjemmesejr i træk og 11. sejr i de seneste 12 kampe. Med sejren forbedrede Rangers deres imponerende rekord til 12-2-1 i de sidste 15 kampe, efter at have fået deres 10-kampes sejrsstime brudt af Columbus for blot tre nætter siden.

Panarin og Kreider scorede begge i et tomt mål i de sidste minutter af kampen, hvilket cementerede sejren for Rangers. Panarin nåede sit 250. karrieremål, mens Kreider registrerede sit 30. mål for sæsonen.

Rangers' sejr betød, at de deler førstepladsen i NHL-stillingen med Vancouver, selvom Canucks har spillet én kamp mere.

Kampens eneste mål for Blue Jackets blev scoret af Cole Sillinger, mens Elvis Merzlikins afsluttede kampen med 26 redninger.

Shesterkin bevarede sin stærke form med syvende sejr i træk og har nu 26 sejre, 12 nederlag og én uafgjort i denne sæson.

Rangers har nu 21 sejre og 7 nederlag på Madison Square Garden denne sæson og er på kurs til at matche en rekord fra 1972-73-sæsonen med de færreste kampe for at nå 40 sejre.

Rangers afsluttede februar måned med en stærk 10-1-0 rekord og har vist stærkt defensivt spil og imponerende målscoring gennem måneden.

I andre højdepunkter fra kampen fik Rangers' rookie-forward Matt Rempe en rolig aften efter tidligere at have været involveret i tre slagsmål på sine første fem kampe.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 3-2 (OT)

Connor McDavid scorede efter kun 4:34 minutter i overtid og havde også to assists, da Edmonton Oilers kæmpede sig til en 3-2 sejr over St. Louis Blues onsdag aften.

Zach Hyman scorede to gange og nåede dermed 40 mål for sæsonen, mens Stuart Skinner stod for 30 redninger i Edmontons anden sejr i træk.

I overtiden driblede McDavid forbi et par forsvarere, før han chip'ede bolden forbi Binnington for sin 22. scoring i sæsonen og brød dermed en måltørke på 10 kampe.

”Der var ingen at aflevere til”, grinede McDavid til pressen efter kampen, over at være nødt til selv at få pucken i nettet. ”Der skete ikke meget på det spil. Jeg prøvede bare at gå på mål på en eller anden måde, og heldigvis gik den ind”.

Robert Thomas og Pavel Buchnevich scorede for Blues, der har tabt tre i træk og fem af de seneste seks kampe.

Edmonton udlignede til 2-2 fem minutter inde i anden periode, da McDavid assisterede til Hyman for anden gang i kampen.

”Jeg er så glad for ham”, sagde McDavid om Hymans milepæl. ”Han er en fyr, der giver alt hver eneste dag med en positiv attitude og et smil på læben. Selv når tingene ikke går godt, møder han op og er den samme hver dag. Det er fantastisk at se ham blive belønnet. Han har spillet fantastisk i år”.

Edmontons Evan Bouchard assisterede på Hymans mål, hvilket gav ham 57 point og dermed flest point af en Oilers-forsvarsspiller siden Paul Coffey havde 67 point i 1986-87.