NHL round-up: William Nylander sikrer Maple Leafs en overtidssejr over Philadelphia

Leafs fejrer deres OT-sejr
Leafs fejrer deres OT-sejrReuters
William Nylander scorede 54 sekunder inde i overtiden, da Toronto Maple Leafs besejrede de gæstende Philadelphia Flyers med 4-3 natten til fredag.

Nylander, som også havde en assist, scorede sit 27. sæsonmål og sikrede endeguldigt sejren til Toronto, efter at Philadelphia havde udlignet med to mål i tredje periode.

Auston Matthews lavede sit femte hattrick i sæsonen for Toronto, og forbedrede sin ligatotal til 45 mål. Mitchell Marner tilføjede tre assists, og Timothy Liljegren havde to assists for Maple Leafs, som har vundet to i træk. Ilya Samsonov lavede 29 redninger.

Travis Sanheim, Garnet Hathaway og Travis Konecny scorede for Flyers, som fik stoppet en sejrsstime på fire kampe.

Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 6-3

Nikita Kucherov, der fører pointligaen i NHL, forlængede sin stime til 10 kampe med to mål, herunder sejrsmålet, og en assist, da Tampa Bay vandt over Colorado.

Kucherov gav sit hold den sidste føring, da han afsluttede en baghåndspasning fra Brayden Point til sit 36. mål efter 8:13 af tredje periode.

Colorados Bowen Byram scorede to gange, og Artturi Lehkonen tilføjede et mål og en assist. Nathan MacKinnon lavede to assists og kom dermed op på 89 point - fire efter Kucherov. Colorado sluttede 1-4-1 på sin seks kampe lange udebanetur.

Buffalo Sabres - Florida Panthers 0-4

Anthony Stolarz lavede 45 redninger, og Florida forlængede sin sejrsstime til 10 kampe med en shutout af Buffalo. Florida er 8-1-0 i sine sidste ni kampe. Torsdagens sejr kombineret med Bostons nederlag betød, at Panthers nu ligger lige med Bruins på førstepladsen (74 point) i Eastern Conference.

Carter Verhaeghe scorede to mål, Anton Lundell havde et mål og en assist, og Gustav Forsling havde to assists. Ryan Lomberg scorede Floridas andet mål.

Buffalo vandt skudstatistikken med 45-31 mod Florida, men Stolarz leverede en fremragende præstation og fik sin første shutout i denne sæson. Sabres er 1-3-0 i deres sidste fire kampe og blev lukket ude for fjerde gang i denne sæson. Rasmus Dahlin førte an i Buffalo med otte skud.

Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 4-1

Elias Lindholm scorede to gange, og Elias Pettersson havde tre assists, da Vancouver blev det første hold til at nå 80 point i denne sæson med en sejr over Detroit.

J.T. Miller og Nikita Zadorov scorede også mål for Vancouver, som forbedrede sig til 19-4-2 på hjemmebane. Canucks udbyggede også deres føring i Pacific Division til 12 point over Vegas Golden Knights der ligger på andenpladsen.

Thatcher Demko havde 27 redninger og vandt sin 30. sejr i ligaen i denne sæson (30-9-1). Demko forbedrede sig til 18-2-1 i sine seneste 21 starter.

Nashville Predators - Dallas Stars 2-9

Matt Duchene scorede to mål mod sit tidligere hold, da Dallas lammetævede værterne fra Nashville.

Wyatt Johnston lavede to mål og to assists for Stars, som er 10-2-1 i deres seneste 13 kampe. Tyler Seguin og Ty Dellandrea havde hver et mål og to assists for Dallas.

Cole Smith og Tommy Novak scorede for Predators, som afsluttede en serie af fire hjemmekampe med deres tredje nederlag. Juuse Saros blev taget ud efter at have lukket fire mål ind i første periode. Kevin Lankinen stoppede 18 af 23 skud.

Boston Bruins - Seattle Kraken 1-4

Et par indfødte fra Massachusetts førte an, da Seattle besejrede Boston. Hinghams Matty Beniers havde et mål og to assists, mens North Andovers Joey Daccord stoppede 36 af de 37 skud, han stod over for, og førte Seattle til sin anden sejr i træk efter en periode med tre nederlag.

Jordan Eberle, assisteret af Oliver Bjorkstrand, Eeli Tolvanen og Jared McCann scorede også for Kraken, som var ved at afslutte en fem kampe lang udebanetour.

David Pastrnak scorede sit 34. sæsonmål, og Jeremy Swayman lavede 22 redninger for Boston, som er 1-3-1 på hjemmebane i de seneste syv kampe.

New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1-2

Quinton Byfield scorede det afgørende mål med 5:37 tilbage af tredje periode, da Los Angeles rejste sig efter et pinligt 7-0 nederlag til Buffalo.

I et powerplay, hvor stillingen var 1-1, sendte Los Angeles' Brandt Clarke pucken ind foran mål fra blå linje. Byfield, som har scoret fem mål og lavet fire assists i de seneste syv kampe, stod godt placeret til først at styre pucken ind på Devils ' målmand Nico Daws, og derefter kæmpe for at sætte returen ind til Kings' føring.

Anze Kopitar scorede et mål i undertal, og David Rittich var stærk, når der var brug for det, mens han lavede 26 redninger for Los Angeles, som vandt for tredje gang i fire kampe.

New York Rangers - Montreal Canadiens 7-4

Chris Kreider scorede to gange i anden periode og afsluttede sit sjette hattrick i karrieren med 12:01 tilbage i tredje periode, da New York forlængede sin sejrsstime til seks kampe med en sejr over besøgende Montreal.

Rangers matchede deres længste sejrsstime i sæsonen ved at dominere den sidste del af anden periode efter at have mistet højre wing Blake Wheeler til hvad der lignende en slem skade i højre ben med omkring ni minutter tilbage af første periode.

Jake Evans og Juraj Slafkovsky scorede, før Cole Caufield scorede to gange i tredje periode for Canadiens, som tillod syv eller flere mål for tredje gang i denne sæson.

Calgary Flames - San Jose Sharks 3-6

Filip Zadina scorede to gange i karrierens bedste kamp med fire point, og Luke Kunin tilføjede to mål, da San Jose vandt i Calgary.

Justin Bailey lavede et mål og to assists, hans første multipoint-kamp i karrieren, mens Mikael Granlund lavede et mål for Sharks, som ligger næstsidst i NHL-tabellen og havde tabt to kampe i træk (0-1-1) inden opgøret.

Nazem Kadri, Mikael Backlund og Andrei Kuzmenko scorede for Flames, som har tabt to kampe i træk. Chris Tanev lavede to assists, og målmanden Dustin Wolf stoppede 25 skud.

Ottawa Senators - Anaheim Duck 1-5

Cam Fowler og Frank Vatrano lavede hver et mål og to assists for Anaheim, som vandt i Ottawa efter at have tabt de to foregående kampe med en samlet score på 10-3.

Anaheims målmand John Gibson stoppede alle 15 skud, han stod overfor, før han udgik efter anden periode med en skade i overkroppen. Lukas Dostal afløste ham og stoppede 18 ud af 19 skud i tredje periode.

Claude Giroux scorede, og Joonas Korpisalo lavede 15 redninger for Senators, som fik brudt deres sæsonlange sejrsstime på fire kampe.

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 6-3

Jake Neighbours og Robert Thomas lavede hver et mål og to assists, da St. Louis besejrede Edmonton på egen is.

Jordan Kyrou, Pavel Buchnevich og Torey Krug lavede hver et mål og en assist, da Blues vandt for ottende gang i de sidste 10 kampe og dermed fortsat er med i kampen om slutspilspladserne i Western Conference.

Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins og Corey Perry scorede, og Connor McDavid havde tre assists for Oilers, som blot led deres tredje nederlag i 21 kampe.

Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins 1-4

Sidney Crosby scorede to gange, og Rickard Rakell og Marcus Pettersson havde to assists hver for at bakke op om en solid indsats fra målmand Alex Nedeljkovic, da Pittsburgh vandt over Chicago.

Det er Crosbys 12. sæson i karrieren med mindst 30 mål, hvilket er 11. flest i NHL's historie.

Lars Eller leverede vanen tro en flot arbejdsindsats, og havde en enkelt skud på mål for Penguins.

Rookie-topscoreren Connor Bedards tilbagevenden kunne ikke hjælpe Blackhawks, som tabte deres ottende kamp i træk, hvilket er sæsonens dårligste.