Favoritfeltet er sjældent stort når verdensmesterskaberne i ishockey starter i Tjekkiet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Favoritfeltet er sjældent stort når verdensmesterskaberne i ishockey starter i Tjekkiet

Canada løfter trofæet efter at have vundet IIHF-verdensmesterskabet i 2023
Canada løfter trofæet efter at have vundet IIHF-verdensmesterskabet i 2023Profimedia
Et år efter at Canada slog Tyskland 5-2 i Tampere, Finland, og vandt deres 28. verdensmesterskab, kommer ishockeyverdenen til de tjekkiske byer Prag og Ostrava for at deltage i den 87. udgave af turneringen.

Tilbage i 2015, sidste gang den blev afholdt i disse to byer, var det den mest besøgte turnering i historien med mere end 740.000 mennesker. Den turnering blev ikke overraskende vundet af Canada, men de tjekkiske fans håber på en bedre indsats denne gang.

De er i gruppe A sammen med canadierne og seks andre hold, der kæmper om en plads i top fire, som sender dem i kvartfinalen efter gruppefasen. Disse hold har base i den tjekkiske hovedstad, mens bronzevinderne fra 2023, Letland, USA og Sverige tager til Ostrava til kampene i gruppe B.

Der er også fare på færde i den anden ende af grupperne, hvor de to nederste i gruppe rykker ned, og de bliver nødt til at kæmpe i næste års turneringer på lavere niveau for at komme tilbage til toppen. Danmark har siden oprykningen i 2003 aldrig prøvet at rykke ned.

Canada vil igen være storfavorit til at løfte titlen igen den 26. maj. De har uden tvivl den stærkeste trup fuld af NHL-talenter og har Connor Bedard - nummer et i draften i 2023 - i spidsen.

Teenageren har fået en god start på sin professionelle karriere med 68 kampe for Chicago Blackhawks, hvor han har scoret 28 mål og lavet 39 assists. Han har endnu ikke optrådt for sit landshold, men det bør ikke forhindre den første IIHF World Player of the Year i at gøre sig gældende i denne turnering.

I åbningskampen møder de Storbritannien, som har Liam Kirk - en stjerne hos tjekkiske Litvinov i denne sæson - med fra start. De vil være store underdogs i forhold til at nå de sidste otte, hvor Danmark med lidt held godt kan knibe sig med. Hvis Danmark kan få Frederik Dichow i målet til at stå på hovedet, og få gang i offensiven, så kan Danmark godt drømme om en tredje kvartfinale i VM-sammenhæng. Det kræver dog sejre over lande som Storbritanien, men også over Østrig og Norge som minimum.

Værterne selv har en trup med både potentiale og erfaring. Roman Cervenka er med sine 38 år en af de ældste mænd, der deltager i turneringen. Den tidligere Calgary Flames-spiller, som nu arbejder i Schweiz, har deltaget i 10 tidligere udgaver af verdensmesterskaberne og har også mest spilletid af alle aktive spillere.

Gruppe A
Gruppe AFlashscore

Tilbage til Ostrava, hvor Letland håber på endnu et eventyr et år efter, at de tog deres første medalje nogensinde i turneringen. Deres håb om en gentagelse har fået et knæk, før turneringen overhovedet er begyndt, da 2023's mest værdifulde spiller Arturs Silovs ikke er med på grund af sine forpligtelser i NHL med Vancouver Canucks.

Men mange fra det succesfulde hold er vendt tilbage for at gøre endnu et forsøg på at vinde titlen. Sverige, som har 18 NHL-spillere i deres trup på 25, kan vise sig at være den største dark horse i år. Deres seneste sejr kom tilbage i 2018 i København.

Kæmpenavne som Victor Hedman, Erik Karlsson og Lucas Raymond gør, at Sverige kan tillade sig at drømme om en gentagelse i år.

 

Den amerikanske trup er stærkere end ved de sidste mange slutrunder. Det skulle at Team USA har fortalt spiller, at det tæller op i forhold til en OL-udtagelse, der også for ishockeyspillere er en kæmpe slutrunde.

USA stiller med Johnny Hockey, der bærer det borgerlige efternavn Gaudreau, ligesom store profiler som Brady Tkachuk fra Orrawa Senators, samt finurlige Trevor Zegras fra Anaheim Ducks også er med.

Finlands hold er måske ikke det der vækker størst genklang, men det ville være dumt at undervurdere den finske sisu.

Gruppe B
Gruppe BFlashscore

Turneringen begynder i begge byer på fredag, og hvert hold spiller syv gange. De fire bedste fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne og er kun tre sejre fra titlen.

Canada er en af favoritterne, men som vi så sidste år, hvor Letland løb med bronzemedaljen - og Tyskland nåede finalen - kan alt ske på isen.