Eks-kaptajn vil fortsætte som landsholdets kulturbærer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eks-kaptajn vil fortsætte som landsholdets kulturbærer

Peter Regin holder fast i landsholdet.
Peter Regin holder fast i landsholdet.VESA MOILANEN/LEHTIKUVA/AFP
"Assisterende general manager" er hans officielle titel på det danske VM-hold i ishockey. Men det skal man vist ikke lægge så meget i.

Det handler mest om at give ham - Peter Regin - en eller anden titel, der kunne udløse en VM-akkreditering og dermed et adgangstegn til den danske lejr.

Regins virkelige funktion i truppen har han selv svært ved at beskrive. Men faktum er, at den tidligere NHL-spiller og landsholdskaptajn et år efter sin ishockeypension er tilbage omkring landsholdet.

"Jeg prøver at gå lidt rundt i periferien og hjælpe træneren med de ting, jeg ser, og også snakke lidt med spillerne."

"Det er Mikael Gaths hold. Som landstræner er det jo ham, der bestemmer, hvordan der skal spilles, og hvem der skal udtages. Jeg prøver at observere og give det videre, og så må han bruge det eller lade være," siger Peter Regin.

Træt og slidt efter mange år på isen stoppede han sin aktive karriere kort før VM sidste år.

Tidligere på foråret dukkede han pludselig op i ishockeyverdenen igen som nyudnævnt sportsdirektør i Herning Blue Fox.

Og nu har han altså også fået en rolle på landsholdet og en mission om at videreføre kulturen fra hans tid som spiller.

"Vi har ikke overlevet på at have de bedste spillere, og det kommer vi heller ikke til i fremtiden. Så det er vigtigt at beholde den kultur og det engagement, der har været."

"Morten Green (Regins forgænger som kaptajn, red.) siger altid, at vi tit har fået to plus to til at give fem. Vi skal prøve at holde fast i nogle af de værdier," siger Peter Regin.

Siden oprykningen til A-gruppen i 2002 har landsholdet ikke på noget tidspunkt været ude af verdens top-14, hvilket er en præstation i sig selv med tanke på sportens beskedne størrelse i Danmark.

I Regins øjne skyldes det ikke mindst den kultur, der er opbygget i årtier af forskellige spillerbesætninger, der har videregivet opskriften til næste generation.

Han fremhæver to af VM-holdets veteraner, der uden at beklage sig har accepteret en defensiv rolle undervejs i det igangværende VM.

"Når man ser folk som Morten Poulsen og Frederik Storm, så er det jo noget af det, der har båret det hold i 20 år. Det er det, vi skal lære de yngre spillere."

"Det handler om at sætte holdet før sig selv. Det gælder selvfølgelig på alle sportshold, men det har været så indgroet på det her hold i så mange år. Vi er aldrig gået væk fra det," siger Peter Regin.

Han indrømmer, at landsholdet er svært at slippe. Flere andre fra Regins spillergeneration har også fået roller hos Danmarks Ishockey Union efter karrierestoppet.

Mikkel Bødker og Simon Nielsen er tilknyttet U20-landsholdet. Morten Madsen er assistent på U18-landsholdet, mens Jesper Jensen lærer fra sig blandt U16-drengene.

"Alle har spillet i mange forskellige klubber. Man har spillet tre år det ene sted og tre år det andet. Der har landsholdet været en konstant."

"Man vidste, hvad man skulle hvert år i april eller maj, og at det var mange af de samme drenge, der var der. Vi er endt med at blive rigtig gode venner."

"Til mit bryllup var det spillere, jeg har spillet med på landsholdet, der var med. Det siger lidt om, hvem man knytter sig til i en karriere, og hvilke bånd landsholdet skaber," siger Peter Regin.

Når VM i Tjekkiet er overstået, skal han tilbage til Herning og forsøge at sammensætte et hold, der kan afslutte en usædvanlig lang guldtørke i den traditionsrige klub.

Men bliver han spurgt, er han klar til at fortsætte som en slags vismand på landsholdet, der næste år spiller VM netop i Herning.

"Jeg håber på, at jeg kan fortsætte med at være med. I hvilket omfang det bliver, ved jeg ikke."

"Om ikke andet så bare at være en ressource for unionen, så de kan ringe, hvis de har noget, de føler, jeg kan bidrage med," siger Peter Regin.