NHL Round-up: New York Rangers cruiser videre mens Edmonton har tre matchbolde

NHL Round-up: New York Rangers cruiser videre mens Edmonton har tre matchboldeProfimedia
Den første slutspilsserie fandt sin afgørelse, mens Oilers er snublende nær avancement

Washington Capitals - New York Rangers 2-4 (Rangers vinder serien 4-0)

Rangers avancerede til næste runde i NHL-slutspillet efter at have besejret Washington Capitals efter en relativt ensidig serie.

I en kamp, hvor Rangers ikke spillede deres bedste hockey, formåede de at sikre sig sejren takket være mål af Artemi Panarin og Jack Roslovic samt en solid præstation af målmand Igor Shesterkin, der lavede 23 redninger. Dette resulterede i en 4-2 sejr i kamp 4, og dermed en samlet sejr på 4-0 i serien.

Finske Kappo Kakko bragte Rangers i front i første minut, inden Capitals udlignede ved Martin Fehervary. Vincent Trocheck sørgede for at holdet fra Manhattan var i front efter første periode, med en scoring 16 sekunder inden pausen.

Hjemmeholdet fra hovedstaden bargte lidt spænding ind i opgøret i anden periode, da Hendrix Lapierre reducerede

Panarins powerplay-mål tidligt i tredje periode viste sig at være afgørende for New Yorks sejr, da det kom 11 sekunder efter, at Washington Capitals var kommet i undertal.

Jack Rosliovic lukkede og slukkede til slutresultatet 4-2 i tomt bur til sidst.

Sejren sender Rangers videre til den næste runde, hvor de enten vil stå over for Carolina Hurricanes med Frederik Andersen, eller New York Islanders. Hurricanes er foran med 3-1 i den serie.

I løbet af serien var det tydeligt, at Vincent Trocheck var en af Rangers' nøglespillere, og han spillede en afgørende rolle i at sikre holdets sejr.

For Washington Capitals var det en skuffende serie, især for holdets stjerne, Alex Ovechkin, der blev holdt fra scoringslisten gennem alle fire kampe. Selvom holdet kæmpede hårdt og gav alt, var det ikke nok til at overvinde Rangers.

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 0-1 (Edmonton fører 3-1 i serien)

Stuart Skinner stoppede 33 skud og sikrede sin første shutout i slutspillet, da Edmonton Oilers besejrede Los Angeles Kings 1-0 i kamp 4.

Evan Bouchards mål i power play midt i anden periode blev kampens eneste scoring, og bragte Oilers på randen af avancement.

Skinner blev den ottende målmand i Edmontons franchise-historie, til at opnå en shutout i slutspillet, og det var første gang siden Mike Smith i kamp 7 af første runde i 2022. Oilers fører nu serien 3-1 og har muligheden for at lukke den på hjemmebane i kamp 5.

Los Angeles Kings foretog et målmandsbytte, hvor David Rittich fik chancen i målet efter Cam Talbots problemer i de første tre kampe. Selvom Rittich leverede en solid præstation med 12 redninger, formåede Kings ikke at overliste Skinner, mens Oilers udnyttede deres eneste power play mulighed til scoring.

Connor McDavid fortsatte med at brillere, og lavede sit tiende point i serien.

Skulle det ikke lykkes for Kings at vende serien til deres fordel, vil det betyde at de har tabt fire slutspilsserier i træk, efter de vandt Stanley Cup trofæet i 2014.