NHL round-up: Kirill Kaprizovs hattrick fører Minnesota Wild forbi San Jose Sharks

Minnesota Wild brød en stime på tre kampe uden sejr
Minnesota Wild brød en stime på tre kampe uden sejrReuters
Kirill Kaprizov (26) lavede et hattrick og rundede det af med en scoring med 3:59 tilbage af tredje periode, så Minnesota Wild vandt 4-3 over San Jose Sharks natten til mandag.

Kaprizov har fem hattricks i karrieren, heraf to i de seneste to uger. Frederick Gaudreau scorede også for Minnesota, som fik brudt en stime på tre kampe uden sejr. Matt Boldy noterede sig for et par assists.

Mikael Granlund, Nico Sturm og Anthony Duclair scorede et mål hver for San Jose. Sharks er nu 0-6-1 i deres seneste syv kampe. Wilds målmand Filip Gustavsson stoppede 12 af 15 skud og forbedrede sig til 17-15-3.

Sharks-målmanden Kaapo Kahkonen afværgede 28 af 32 skud, men faldt til 6-20-2. Kahkonen spillede mod Wild for første gang, siden de byttede ham til San Jose den 21. marts 2022 sammen med et valg i femte runde i det års draft i bytte for forsvarsspilleren Jacob Middleton.

Buffalo Sabres - Wiinipeg Jets 2-5

Morgan Barron scorede det afgørende mål med 6:05 tilbage af den ordinære spilletid, og kronede Winnipegs flotte tredje periode med fire mål i en comeback-sejr over Buffalo.

En dag efter at have scoret fem ubesvarede mål i tredje periode i en 5-3-sejr over Carolina, matchede de fremadstormende Jets næsten det resultat søndag. Barron bragte Winnipeg foran for første gang, da han løb ind i Sabres' zone og udløste en wrister, der slog Ukko-Pekka Luukkonen (30 redninger) lige før det sjette minut.

Laurent Brossoit lavede 17 redninger for Winnipeg, som har vundet ni af sine seneste 11 kampe. JJ Peterka scorede sit 20. sæsonmål, og Eric Robinson scorede også for Buffalo, som havde vundet to kampe i træk og fem af de seneste seks.

Danske Nikolaj Ehlers spillede lige et kvarter af kampen, og blev noteret for to skud på mål.

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 5-1

Phillip Danault registrerede sit andet hattrick i karrieren og scorede sine første mål på hjemmebane i denne sæson, da Los Angeles vendte kampen på hovedet, og til slut besejrede New Jersey.

Danault scorede på hjemmebane for første gang siden den 6. marts 2023 ved at score det afgørende mål i første periode og slå til igen i anden periode, før han scorede i et tomt mål med 2:13 tilbage af den ordinære spilletid. Alex Laferriere og Kevin Fiala scorede også for Kings, som forbedrede sig til 8-4-0 under den midlertidige træner Jim Hillier.

Los Angeles' målmand Cam Talbot blev passeret af Timo Meier 15 sekunder inde i kampen, men sluttede med 30 redninger. Meier scorede NHL's næsthurtigste mål i denne sæson, men Devils tabte for femte gang i syv kampe.

Washington Capitals - Arizona Coyotes 2-5

Dylan Guenther lavede et mål og to assists i sin karrieres første tre-points-kamp, da Arizona efter 14 nederlag i træk vandt over værten Washington.

Logan Cooley, Jason Zucker, Michael Kesselring og Nick Schmaltz scorede også for Coyotes, som manglede Clayton Keller på grund af en skade. Arizonas målmand Karel Vejmelka havde 24 redninger på 26 skud, da Coyotes leverede en mavepuster til de slutspilshåbene hos Capitals.

Sonny Milano og Anthony Mantha fandt vej til netmaskerne for Washington. Charlie Lindgren afværgede 23 af Arizonas 27 skud på mål.

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 1-2

Conor Garland scorede det afgørende mål tidligt i anden periode, da Vancouver hentede en tiltrængt sejr mod Anaheim midt i en hård periode på to uger.

Nils Hoglander scorede, og Casey DeSmith reddede 18 gange og kom tilbage fra en brutal kamp, hvor han tillod otte mål i et 10-7-nederlag til Minnesota Wild den 19. februar. Canucks vandt for blot anden gang i deres seneste otte kampe (2-5-1) og rykkede tilbage på førstepladsen i Western Conference.

Anaheim var uden førstemålmand John Gibson (sygdom), sammen med Leo Carlsson (overkrop), Mason McTavish (underkrop) og Trevor Zegras (ankel).

Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins 6-1

Lars Eller og Penguins fik ørerne i maskinen, da de spillede deres anden kamp på to dage. De canadiske værter afgjorde opgøret efter anden periode, hvor stillingen var 5-0.

Zach Hyman scorede to gange, mens Corey Perry, Ryan McLeod og Cody Ceci bragte Oilers på 5-0, inden Connor McDavid øgede til 6-0 for hjemmeholdet. Målmand Calvin Pickard stoppede 22 af 23 skud.

Lars Eller fik en udvisnig for Penguins, der brændte et straffeslag i anden periode, inden Evgeni Malkin kunne reducere til slutresultatet 6-1. Alex Nedeljkovic stoppede 32 af 38 afslutninger fra Oilers.

Eller spillede knap 17 minutter, og havde tre skud på mål.