Ipswich rykker op i Premier League igen efter 22 års fravær: Leeds i play-offs

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ipswich rykker op i Premier League igen efter 22 års fravær: Leeds i play-offs

Opdateret
Omari Hutchinson fra Ipswich Town fejrer scoringen af deres andet mål
Omari Hutchinson fra Ipswich Town fejrer scoringen af deres andet målAFP
Ipswich Town sikrede sig andenpladsen i Championship og dermed automatisk oprykning til Premier League i næste sæson efter en 2-0-sejr over Huddersfield på sæsonens sidste dag lørdag eftermiddag.

Ipswich og Leeds kæmpede om den sidste plads, da Leicester allerede var kåret som vindere af ligaen.

Kieran McKennas hold havde kun brug for et point i deres sidste kamp, eller for at Leeds skulle tabe point i deres kamp mod Southampton.

Mål fra Wes Burns og Omari Hutchinson sikrede Ipswich sejren foran et feststemt og selvsagt højtråbende publikum på Portman Road.

Fans af Ipswich Town viser deres støtte med en smule romerlys
Fans af Ipswich Town viser deres støtte med en smule romerlysAFP

Resultaterne betyder, at Leeds er tvunget til at nøjes med playoffs sammen med Southampton, West Brom og Norwich.

"Det betyder meget, især når man ser, hvor meget det betyder for alle, spillerne og tilhængerne," sagde manager McKenna til Sky Sports efter kampen.

"At være en af lederne af det er helt enormt. Det er en vidunderlig dag, og jeg er meget, meget stolt af alle involverede. Vi har leveret en rigtig god præstation, det er noget, vi har gjort hele året - det har tjent os godt. Det er en utrolig stor indsats. Jeg er sikker på, at det vil synke ind i løbet af et par dage."

Det bliver første gang, Ipswich er tilbage i Englands bedste række siden sæsonen 2001/02, og klubben røg endda på et tidspunkt røg helt ned i tredje lag, League One, af det engelske ligasystem på grund af trusler om administration og økonomisk uro. Der rykkede de dog op fra før denne sæson.

The Tractor Boys bliver dermed det første hold, der rykker op fra League One til Premier League på to sæsoner, siden Southampton gjorde det i 2012.

Sejren til Ipswich betyder også, at Huddersfield rykker ned i League One, hvor de får selskab af de allerede nedrykkede Rotherham og Birmingham.

Slutstillingen
SlutstillingenFlashscore

Opdateres