Herning og Sønderjyske tilspiller sig matchbolde på isen

Herning nærmer sig semifinalerne.
Herning nærmer sig semifinalerne.Herning Blue Fox
Herning og Sønderjyske kan fredag spille sig i semifinalerne i Metal Ligaens slutspil.

Det står klart, efter at Sønderjyske tirsdag aften slog Rungsted Seier Capital 4-1 på hjemmebane, men Herning Blue Fox besejrede Herlev Eagles med 6-3.

Dermed står der 3-0 i begge serier, og udesejre fredag vil give Herning og Sønderjyske 11 dages pause, inden de skal i aktion i semifinalerne.

Upåagtede Herlev bed som søndag, hvor Herning vandt 5-4 i anden overtidsperiode, glimrende fra sig og var foran både 1-0 og 3-2, inden midtjyderne tog stikket hjem efter en bomstærk tredje periode.

Især forwarden Mathias From var igen flyvende for Herning. Efter en signaturscoring i fuld fart mod mål i første periode var han også på pletten to gange i tredje periode.

Den 26-årige frederikshavner, der også blev ligatopscorer i grundspillet, har dermed lavet 8 af Hernings 17 mål i de tre slutspilskampe mod Herlev.

Herlev matchede favoritten fuldt ud i de første 40 minutter, men i et opgør med hele 11 tominuttersudvisninger mod hjemmeholdets tre udvisninger manglede der kvalitet i de sidste 20 minutter.

"Vi tog for mange udvisninger, som gjorde, at nogen skulle spille mange hårde minutter. Vi er nødt til at være klogere", siger Herlevs svenske forward Joseph Jonsson til metalligaen.tv.

Herning har tre matchbolde, men Mathias From vil meget gerne have serien afgjort allerede fredag.

"Det vil betyde meget. Det vil give en ekstra hviledag, og kroppen vil få lov at restituere bedre. Og med en god kamp derovre burde det kunne lade sig gøre," siger målmageren.

I de to øvrige kvartfinaleserier står der 2-1 i kampe.

Det forsvarende mesterhold, Aalborg Pirates, bragte sig med en smal 2-1-sejr, som man spillemæssigt dominerede stort, hjemme foran mod Rødovre Mighty Bulls efter det chokerende nederlag i seneste hjemmekamp.

Og i serien mellem Odense Bulldogs og Esbjerg Energy lykkedes det omsider et hjemmehold at vinde, da fynboerne på egen is sejrede 7-4.