Skidronningen Shiffrin tangerer Stenmarks legendariske rekord i Åre

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Skidronningen Shiffrin tangerer Stenmarks legendariske rekord i Åre
Shiffrin fejrer sin delte rekord med legendariske Stenmark.
Shiffrin fejrer sin delte rekord med legendariske Stenmark.
Profimedia
86 gange har amerikanske Mikaela Shiffrin vundet et alpint World Cup-løb, og hun deler dermed nu rekorden for flest World Cup-sejre med legendariske Ingemar Stenmark.

Det står klart, efter at Shiffrin, der mandag fylder 28 år, vandt fredagens storslalom i svenske Åre i meget sikker stil.

Efter første gennemløb var Shiffrins nærmeste konkurrent, Canadas Valerie Grenier, hele 0,58 sekunder efter superstjernen. Og det blev udbygget til 0,64 sekunder efter andet gennemløb, hvor italienske Federica Brignone kæmpede sig op på andenpladsen.

Allerede lørdag kan Shiffrin tage rekorden for sig selv, når der afvikles slalom i Åre, som i så fald meget passende danner ramme for amerikanernes milepæl.

Det var således netop i Åre, at Shiffrin som 17-årig i december 2012 vandt sit første World Cup-løb. Ingemar Stenmark hentede sine 86 World Cup-sejre i perioden fra 1974 til 1989.

Shiffrin var allerede inden fredagens løb sikker på at vinde den samlede World Cup for femte gang i karrieren. Med sejren sikrede hun sig samtidig den samlede sejr i storslalom for anden gang i karrieren.

Hun er også allerede inden lørdagens løb sikret den samlede sejr i slalom for syvende gang i karrieren, og det er rekord for en enkelt disciplin. I det hele taget er slalom Shiffrins stærkeste disciplin. 52 af hendes 86 sejre er kommet i slalom.

Allerede i januar blev Shiffrin den mest vindende kvinde på World Cuppen nogensinde, da hun med sin sejr nummer 83 overgik ligeledes amerikanske Lindsey Vonn.

I næste uge afsluttes World Cup-sæsonen med fire løb i Andorra.