Norsk favorit gjorde rent bord i første afdeling af Firebakketurneringen

Norsk favorit gjorde rent bord i første afdeling af FirebakketurneringenAFP
Den norske skihopper Halvor Egner Granerud vandt den første af fire afdelinger i den traditionsrige Firebakketurnering, der hvert år afvikles i dagene omkring årsskiftet.

Granerud var på forhånd udråbt som favorit, og den værdighed levede den 26-årige op til med en suveræn sejr i tyske Oberstdorf.

Han lagde ud med at hoppe 142,5 meter og fulgte op med 139 meter i anden omgang, hvilket rakte til en klar sejr.

Nordmanden vandt med en margen på 13,4 point til den nærmeste konkurrent og henviste polakkerne Piotr Zyla og Dawid Kubacki til de næste pladser.

Japaneren Ryoyu Kobayashi blev en suveræn samlet vinder af Firebakketurneringen for et år siden, da han vandt tre ud af fire afdelinger, men han måtte nøjes med en 15.-plads i Oberstdorf denne gang.

Firebakketurneringen fortsætter 1. januar med det traditionsrige nytårsskihop i tyske Garmisch-Partenkirchen, mens de to sidste afdelinger afvikles 4. og 6. januar i de østrigske byer Innsbruck og Bischofshofen.

Det er stadig kun de mandlige skihoppere, der dyster i firebakketurneringen, selv om kvinderne i årevis har kæmpet for at afholde deres egen udgave sideløbende med mændene.

Midt i december meddelte Østrigs Skiforbund, der sammen med Tyskland arrangerer turneringen, at det tidligst i sæsonen 2024/25 kan komme på tale at invitere de kvindelige skihoppere indenfor.