Mads Pedersen erobrer Gent-Wevelgem på ny: Suveræn dansk sejr i belgisk klassiker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mads Pedersen erobrer Gent-Wevelgem på ny: Suveræn dansk sejr i belgisk klassiker
Ingen kunne følge Mads Pedersen og Mathieu van der Poel på den modbydelige Kemmelberg-stigning.
Ingen kunne følge Mads Pedersen og Mathieu van der Poel på den modbydelige Kemmelberg-stigning.Dirk Waem/Belga via AFP
Det blev til dansk sejr, da årets Gent-Wevelgem søndag blev afviklet. Efter et benhårdt løb med tidlig udskilning skulle sagerne afgøres på målstregen mellem Mads Pedersen og Mathieu van der Poel, og her var danskeren hurtigste mand.

Årets Gent-Wevelgem endte i et regulært parløb, da danske Mads Pedersen og hollandske Mathieu van der Poel var i en klasse for sig. Duoen animerede løbet tidligt og sørgede for, at finalen reelt begyndte med langt over 100 kilometer til mål.

På målstregen var danskeren hurtigst, og dermed kan den 28-årige dansker tilføje sin anden sejr i Gent-Wevelgem i karrieren, efter det også i 2020 blev til sejr. Det er samtidig sejr nummer seks i denne sæson, efter Lidl-Trek-stjernen startede året suverænt med masser af sejre i de to franske etapeløb Etoile de Bessèges og Tour de la Provence.

Længe forinden havde danskeren vristet sig fri sammen med en række andre stærke ryttere, herunder holdkammeraterne Jonathan Milan og Jasper Stuyven, mens også blandt andre Groupama-FDJ's talentfulde newzealænder, Laurence Pithie, havde fundet vej til forreste gruppe. Her fik førstnævnte, italienske Milan, åbnet et hul, som de øvrige lod van der Poel om at lukke.

Og måske var det lige netop disse kraftudladninger, der endte med at koste for Mathieu van der Poel, for som rytterne tog hul på løbes kuperede fase med flere opkørsler af den modbydeligt hårde Kemmelberg-stigning, var det ikke hollænderen, der så ud til at være allermest ovenpå. 

Faktisk så den forsvarende verdensmester ud til at have en anelse problemer med at holde snor i unge Laurence Pithie, da rytterne passerede Kemmelberg for næstsidste gang, men på sidst opkørsel, hvor bakken skulle tackles fra sin stejleste side, var newzealænderen løbet tør for kræfter, mens Mads Pedersen med en acceleration pressede van der Poel.

De to havde herfra fortrinsvis medvind ind til Wevelgem, og det var derfor en halvvejs umulig opgave for et ellers jagtende felt, ofte anført af Kasper Asgreen i tjeneste for sin belgiske holdkammerat Tim Merlier, at indhente de to superstjerne. Det endte dog med et hul på blot 16 sekunder med duoens sprinteropgør in mente. 

Tredjepladsen blev, til trods alt nogen glæde for det cykelfanatiske hjemmepublikum, belgisk, da Bora-Hansgrohes Jordi Meeus var hurtigere end Jasper Philipsen og Jonathan Milan, der tog sig af henholdsvis fjerde- og femtepladsen, men ingen kunne altså holde Mads Pedersen fra at tage karrierens anden sejr i Gent-Wevelgem.

Det er samtidig sejr nummer 41 i karrieren for den forhenværende verdensmester, der også tidligere har sejret i den belgiske klassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne, som han i 2021 vandt i en fornem spurt foran blandt andre Tom Pidcock.

Næste brostensklassiker venter allerede onsdag, når det kuperede Dwars door Vlaanderen afvikles mellem 188 hårde kilometer mellem Roeselare og Waregem, et løb hvor Christophe Laporte i 2023 sejrede foran Oier Lazkano og Neilson Powless, før Flandern Rundt venter om præcis en uge, søndag 31. marts.