Verdensmester forlænger med belgisk cykelhold til 2028

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Verdensmester forlænger med belgisk cykelhold til 2028
Mathieu van der Poel åbnede lørdag sin sæson i Milano-Sanremo, hvor holdkammerat Jasper Philipsen sejrede.
Mathieu van der Poel åbnede lørdag sin sæson i Milano-Sanremo, hvor holdkammerat Jasper Philipsen sejrede.Marco Bertorello/AFP
Selv om cykelrytteren Mathieu van der Poel nærmer sig 30 år, har han ingen planer om et snarligt karrierestop.

Tværtimod har den regerende landevejsverdensmester revet sin hidtidige kontrakt med Alpecin over og erstattet den med en frisk. Den nye aftale løber helt frem til udgangen af 2028, oplyser Alpecin i en pressemeddelelse.

Dermed fortsætter van der Poel på det belgiske hold, som er det eneste, han har kørt for i sin seniorkarriere. Han kalder selv forlængelsen for et logisk valg.

"Jeg er vokset sammen med holdet, og jeg føler stadig, at vi gør fremskridt. Selv om vi allerede har opnået mange succeser sammen, er jeg sulten efter mere", siger Mathieu van der Poel.

Den alsidige hollænder påpeger også, at det er væsentligt for ham, at Alpecin konkurrerer i flere discipliner, så han ved siden af landevejsløbene kan fortsætte sin succesfulde karriere i mountainbike og ikke mindst cykelcross, hvor han har vundet seks VM-titler.

Mathieu van der Poel er foreløbig noteret for 46 sejre på landevejene. Sidste år vandt han VM i Glasgow, og hans lange cv tæller blandt andet også sejre i Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Milano-Sanremo.

I lørdags sæsondebuterede han i netop Milano-Sanremo, hvor han hjalp holdkammeraten Jasper Philipsen til sejr og selv sluttede på tiendepladsen.