Monumentsejr vil være prikken over i'et for Mads Pedersen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Monumentsejr vil være prikken over i'et for Mads Pedersen
Monumentsejr vil være prikken over i'et for Mads Pedersen
Monumentsejr vil være prikken over i'et for Mads PedersenTHOMAS SAMSON/AFP
Lørdag er danske Mads Pedersen (Trek) blandt favoritterne, når årets første cykelmonument, Milano-Sanremo, køres i det nordlige Italien.

Danskerens liste over triumfer har efterhånden vokset sig stor, men en sejr i en af sæsonens fem største klassikere mangler fortsat for Trek-rytteren.

"Hvis jeg kan tilføje et monument til mit CV, kan jeg gå på pension med ro i sindet og have opnået det, jeg gerne ville. Et monument er noget af det største, en cykelrytter som jeg kan vinde, så det ville være prikken over i'et," siger Mads Pedersen på et pressemøde forud for det italienske løb ifølge DR.

Forberedelsen til forårsklassikeren er gået godt, hvis man spørger Mads Pedersen selv.

Danskeren har kørt det franske etapeløb Paris-Nice, hvor det ikke blev til en etapesejr, som tilfældet ellers var sidste år. Alligevel melder Mads Pedersen om topform inden lørdagens klassiker.

"Alt er bare gået godt i år. Træningen har været god, jeg har haft nogle gode løb, og holdet har gjort det godt. Jeg har været forskånet for sygdom. Alt er gået efter planen, og det er sjældent, at det sker. Så jeg har aldrig været bedre på det her tidspunkt af året," siger Mads Pedersen.

Danskeren har to gange tidligere været på startstregen i den italienske klassiker, og begge gange er det endt med en sjetteplads.

I 2023 kunne Mads Pedersen ikke følge den senere vinder, Mathieu van der Poel, på den afgørende stigning.

Hollandske van der Poel er sammen med slovenske Tadej Pogacar, der har vist storform op til løbet, de to eneste, der giver mindre igen hos bookmakerne end Mads Pedersen.

Milano-Sanremo er med sine 288 kilometer det længste af monumenterne.

Modsat de andre store klassikere byder løbet ofte ikke på meget action før den absolutte finale.

Det er derfor af flere også blevet kaldt det nemmeste monument at gennemføre, men det sværeste at vinde, fordi så mange ryttere er en del af den absolutte finale.

"For mig er det ikke muligt at være på forkant i sådan et løb. Det er et ret let løb indtil den sidste times tid, hvor det går hurtigere og hurtigere. Og i den sidste time handler det ene og alene om benene og ikke om at være lidt foran," lyder det fra Mads Pedersen.