Kron endte klassiker i en hæk: Heldet må vende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Kron endte klassiker i en hæk: Heldet må vende
Andreas Kron var én af blot 44, der onsdag gennemførte et kuldepræget Amstel Gold Race.
Andreas Kron var én af blot 44, der onsdag gennemførte et kuldepræget Amstel Gold Race.Profimedia
Det så skørt ud - måske endda en anelse komisk - da Andreas Kron sidste år styrtede i klassikeren Liège-Bastogne-Liège.

Ugen forinden havde han vist storform med en fjerdeplads i Amstel Gold Race, men et øjebliks uopmærksomhed gjorde, at han i det belgiske endagsløb mistede kontrollen over cyklen og havnede i en hæk.

Søndag er han opsat på at revanchere sig i Liège.

"Jeg håber virkelig at slutte løbet på en bedre måde end i en busk. Vi kørte forbi stedet under vores rekognoscering, og vi grinede af det. Det var sjovt."

"Jeg var en del af finalen sidste år, og forhåbentlig bliver udgaven i år bedre. Før eller siden vender heldet," siger Lotto-danskeren.

2024 har da heller ikke ligefrem været spækket med held for cykelrytteren fra Albertslund. En hjernerystelse efter et styrt under træning betød, at han startede sin sæson sent.

Men langsomt begynder han at finde benene.

"Min sæson er selvfølgelig ikke gået som håbet, men jeg har det godt nu og håber, at jeg kan køre mig til nogle gode resultater i de næste løb."

"Jeg mærker ikke noget til hjernerystelsen mere, så det er godt. Den satte mig tilbage, men nu ser jeg fremad og prøver at få det bedste ud af det. Sæsonen er stadig lang," forklarer han.

Sidste år fik manglende form Kron til at melde afbud til Tour de France frivilligt. Det var umiddelbart en god idé, for i stedet stillede han op i Vuelta a España i topform og vandt en etape.

Den succesfulde plan får ham dog ikke til at jagte en gentagelse i år.

"Jeg vil virkelig gerne tilbage til Tour de France. Jeg håber at komme med, så det forbereder jeg mig på. Nu gælder det løbet søndag, og senere vil vi sætte os og forberede os, så jeg kommer i den bedst mulige form til Touren," siger han.

Holdkammeraten Maxim Van Gils må som udgangspunkt regnes som Lottos bedste bud på en topplacering i søndagens monument, efter at belgieren i foråret har fået sit store gennembrud.

Men Kron kan også meget vel få en nøglerolle.

"Som hold går vi efter podiet. Hvordan vi griber løbet an, afhænger af, hvordan der bliver kørt. Det kan måske blive noget af det samme (som det barske vejr i Flèche Wallone, red.), men forhåbentlig kan vi spille vores kort rigtigt," siger Andreas Kron.