Dansk hjælper vandt pludselig selv: Var bare for hurtig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk hjælper vandt pludselig selv: Var bare for hurtig

Tobias Lund Andresen er i forrygende form.
Tobias Lund Andresen er i forrygende form.Profimedia
Det kan gå stærkt i cykling.

Spørg bare Tobias Lund Andresen, som i den forgangne uge gik fra at have nul professionelle sejre til at vinde tre gange på fire dage i etapeløbet Tyrkiet Rundt.

Den 21-årige dansker var først og fremmest med i løbet som hjælper for supersprinteren Fabio Jakobsen, men endte selv med at drøne først over stregen tre gange.

Det overraskede både hovedpersonen selv og holdkammeraterne.

"Jeg havde håbet at få chancen og havde set, at et par af etaperne nok blev lidt for hårde for Fabio. Men at vinde tre er sindssygt. Jeg ved ikke, om der er andre, der har vundet så mange lige efter hinanden efter ikke at have vundet et professionelt løb før," siger han.

Ved den ene af sejrene var Tobias Lund planmæssigt med fremme for at køre egen chance. Men to gange udnyttede han sin position som leadoutmand - sidste mand, der afleverer sprinteren - til at spurte sejren hjem.

"Jeg nåede at vænne mig til tanken om, at jeg selv kunne vinde," beretter han.

"På den sidste havde jeg ingen idé om, at han ikke kunne følge hjulet. Det er sådan, man som leadoutrytter drømmer om at vinde. At man simpelthen bare er for hurtigt til, at den anden kan nå med rundt."

Fra Fabio Jakobsens side er der ingen sure miner over, at den danske hjælper pludselig selv vandt.

"Det er selvfølgelig en blandet følelse. Han er skuffet over, at han ikke selv havde benene til at køre finale. Men vi er værelseskammerater, og han er ikke sur på mig over noget."

"Modsat er det et godt tegn, at hans leadoutrytter selv kan vinde løb. Så burde jeg også være i stand til at køre et godt leadout for ham."

"Det var første gang, han så mig køre finale og vinde, så han er lige så overrasket, som jeg og resten af verden er. Men nu har jeg bevist, at jeg er i stand til det," konstaterer Tobias Lund.

På lørdag får rytteren fra Taastrup debut i en grand tour, når han stiller til start i Giro d'Italia. Her er Fabio Jakobsen igen med, og trods sidste uges opsigtsvækkende præstation er rollefordelingen intakt.

"Der er nogle flade etaper, hvor Fabio kommer til at sidde med friske ben, så der er planen den samme. Der er nogle etaper, som bliver for hårde for ham, hvor jeg får muligheden."

"Jeg skal holde mig fremme, hvis der er en bakke i finalen. Hvis han kommer med over, kører vi for ham, og ellers er jeg fremme og klar til at køre min egen finale," siger han.

Er man hurtig, viser historien, at der kan ligge mange sejre og vente i løbet af karrieren. Lund sigter mod at slå til i flere forskellige typer løb.

"Jeg vil altid gerne være klassikerrytter, men hvis man ikke bliver udholdende eller god nok til det, er det nok sprintervejen."

"Jeg kommer aldrig til at kunne "peake", som Fabio kan i sine watt. Men jeg håber, at jeg kan udvikle mig på de andre punkter, så jeg kommer mere og mere frisk ind til finalerne og kan køre med på nogle af de hårde etaper," lyder det fra danskeren.