VM-kvartfinaler: Lettiske værter rystede Sverige,  Canada ydmygede forsvarende mestre

VM-kvartfinaler: Lettiske værter rystede Sverige, Canada ydmygede forsvarende mestre
Canada slog Finland i en af de sene kvartfinaler
Canada slog Finland i en af de sene kvartfinalerAFP
Finlands regerende verdensmestre i ishockey havde håbet på at genvinde VM-titlen på hjemmebane. Det kommer dog ikke til at ske, efter at de finske værter tabte torsdagens kvartfinale med 1-4 til Canada. I semifinalen skal Canada op imod Letland, da Finlands VM-medværter leverede en overraskelse mod Sverige. Letland overlevede et tungt pres og besejrede i Riga svenskerne med 3-1.

Canada 4 Finland 1

Værterne fra Finland blev slået ud på overlegen vis af Canada torsdag aften med 4-1 foran hjemmepublikummet i Tampere.

De forventningsfulde tilskuere på tribunerne i Tampere måtte se deres yndlinge indkassere en scoring efter godt syv minutter, da Jack Quinn gjorde det til 1-0 for Canada.

Finnerne lod sig dog ikke umiddelbart slå ud af canadiernes føringsmål, og det lykkedes i perioder at sætte modstanderne under et massivt pres.

En udligning lå i luften, men i stedet for 1-1, slog Canada kontra midtvejs i anden periode, hvor Samuel Blais øgede til 2-0.

Nu blev finnerne mere desperate, men da Canadas Michael Carcone små tre minutter inde i tredje periode, sendte pucken i mål til 3-0, var det som om, at det finske håb forsvandt.

En reducering til 1-3 ved Teemu Hartikainen med tre minutter tilbage gav et kortvarigt håb. Men da canadierne 50 sekunder senere øgede til 4-1 i et tomt finsk mål, begyndte flere tilskuere at forlade deres pladser.

Tjek alle kampstatistikkerne med Flashscore.

Sverige 1 Letland 3

Medværterne Letland fortsatte deres drømmeagtige VM med en choksejr på 3-1 over Sverige.

Svenskerne var favoritter til opgøret, men letterne, der blev tiljublet af et fanatisk publikum, scorede først ved Dans Locmelis.

Efter en række udvisninger til begge hold udlignede Sverige takket være et mål af Timothy Liljegren midtvejs i anden periode, før Letland red stormen af efter Martins Dzierkals' personlige fejl, der sendte ham på bænken i 15 minutter.

De kom ud til den sidste periode med stor vilje, og Miks Indrasis tilføjede et afgørende andet mål, før Janis Jaks pyntede på resultatet i et powerplay og efterlod dem som de eneste værter, der gik videre til de sidste fire.