Ishockey-VM round-up: Tjekkiet og Finland med favorit-sejre, Schweiz overraskede stort

Tjekkiets Jakub Flek fejrer sit mål mod Norge
Twitter: @narodnitym
Tjekkiet og Finland levede op til favoritværdigheden, da de på ishockey-VMs niende dag hev sejre i land imod henholdsvis Norge og Finland. Schweiz fortsatte deres imponerende statistik med femte sejr ud af fem mulige mod Canada, der tabte deres status som ubesejrede.

Gruppe A

Østrig 1 Finland 3

Finland kom et skridt nærmere kvartfinalen, da de besejrede Østrig med 3-1 og dermed kom tættere på USA i toppen af gruppe A.

Kasperi Kapanen gav sit finske hold en perfekt start efter blot 79 sekunder, men Østrig udlignede i det femte minut, da Dominic Zwerger nettede.

I en meget underholdende åbningsfase på otte minutter bragte Finland sig igen foran ved hjælp af Antti Soumela.

I anden periode blev der sat en dæmper på tempoet selv om østrigerne kæmpede hårdt for at holde sig inde i kampen og vi skulle hen til to minutter før tid, før finnerne fik lukket kampen, da Ahti Oksanen satte prikken over i'et med endnu en finsk scoring.

Sverige 4 Frankrig 0

Sverige fortsatte sin rødglødende form mod et fransk hold, der slet ikke formåede at yde modstand, og svenskerne cruisede sig til en 4-0-sejr.

Svenskerne havde scoret 15 mål og kun lukket to ind i deres første fire kampe, og de startede igen stærkt i Tampere med et mål allerede i kampens andet minut af Pär Lindholm med en assist fra Henrik Tommernes.

Deres andet mål kom også takket være en assist fra Tommernes, da han lagde op til Fabian Zetterlund, der scorede deres andet mål midt i første periode.

Angrebet fortsatte, da Jonatan Berggren kom på måltavlen efter Power Play og en perfekt første periode for Sverige blev endnu bedre seks sekunder før afslutningen, da Zetterlund med sin anden scoring i kampen stak kniven endnu dybere ind i et knækket fransk mandskab.

Men blødningen stoppede i anden og tredje periode - måske på grund af et målmandsskifte for franskmændene - da Sverige tog foden af pedalen og styrede resten af kampen uden de store problemer. Zetterlund blev nægtet et hattrick i slutningen af kampen efter goal review, men det var kun af kosmetisk betydning for Sverige.

De ligger nu på andenpladsen i gruppe A med to kampe tilbage

Se kampresuméet med Flashscore.

Gruppe B

Norge 0 Tjekkiet 2

Tjekkiet kom op på fire sejre i fem kampe i ordinær spilletid med en 2-0-sejr over Norge i Riga.

Tjekkerne har endnu ikke tabt i turneringen og kom ind til dette opgør med masser af selvtillid. Den var ikke malplaceret, da Dominik Kubalik straffede norsk mangel på disciplin til at åbne scoringen i kampens andet powerplay.

De fordoblede deres forspring seks minutter senere, da Jakub Flek fordoblede den tjekkiske føring

Tjekkerne kom dog under voldsomt pres i anden periode, hvor Norge fik ikke mindre end fire forsøg til at score  på powerplay, men de kunne ikke udnytte det i en til tider livlig affære.

Spændingen fortsatte i sidste periode, hvor Tjekkiet igen fik kontrol over begivenhederne, kørte sejren sikkert i land og bevarede dermed andenpladsen i gruppe B efter Schweiz.

Canada 2 Schweiz 3

Schweiz fik deres femte sejr ud af fem mulige ved ishockey-VM med en comeback sejr på 3-2 over Canada.

Efter en målløs første periode, hvor begge hold fik tildelt en del udvisninger, åbnede Canadas Tyler Toffoli scoringen i et powerplay midtvejs i anden periode.

Føringen varede kun fire minutter, da Schweiz udlignede gennem Nico Hischier, inden Dario Simon bragte schweizerne foran fire minutter senere.

Med masser af selvtillid og momentum fortsatte schweizerne med at angribe i sidste periode, og blev belønnet, da Andres Ambuhl gav dem en to-måls føring, mens Canada scorede et trøstemål inden tid ved Michael Carcone, men det var ikke nok for nordamerikanerne til at forblive ubesejrede.

Kasakhstan 0 Letland 7

Letland leverede deres bedste præstation til dato ved disse verdensmesterskaber, da de i bogstaveligste forstand rev Kasakhstan fra hinanden i en 7-0 sejr i Riga lørdag aften.

Efter at have slået Slovenien med 3-2 fredag aften var medværterne Letland ude efter mere mod deres kasakhiske modstandere, som endnu ikke har vundet en kamp i ordinær spilletid i turneringen.

I betragtning af deres dominans var det en overraskelse at Letland skulle helt hen til det 16. minut for at åbne målscoringen, da Rihards Bukarts udnyttede et powerplay til at komme på scoringstavlen

Den næste tog ikke så lang tid - kun 90 sekunder - da Oskars Batna scorede lige før slutning på første periode.

Presset blev ikke mindre efter pausen, da Martins Dzierkals scorede kampens tredje mål - med assist fra de to foregående målscorere.

Midtvejs i anden periode gjorde Letland det til 4-0 ved Rodrigo Abols, og det blev fem seks sekunder før slutningen på anden periode - denne gang tilføjede Miks Indrasis sit navn til den voksende liste af målscorere i kampen.

Der var stadig tid til, at værterne kunne tilføje yderligere to scoringer i slutningen af kampen, da Kaspars Daugavins scorede, inden Abols satte det sidste søm i Kasakhstans kiste og tilføjede sit andet mål i kampen.