Ishockey-VM round-up: Lettisk forløsning og svensk sejr i stormøde i de sene kampe

Lettisk jubel efter overtidssejr over Tjekkiet
Lettisk jubel efter overtidssejr over TjekkietProfimedia
USA kom fra 1-2 til 3-2 i tredje periode mens der skulle straffeslag til inden Canada besejrede Slovakiet. Desværre kan videohøjdepunkterne pt. kun ses i en browser og ikke i app'en.

Tyskland - USA 2-3

Tyskland mødte igen overmagten i en tæt kamp, og trods føring endte det med endu et et-målsnederlag.

Efter en målløs første periode kom amerikanerne i spidsen, men tyskerne kom på 2-1 med fem sekunder tilbage af 2. periode, blandt andet på mål af Justin Schutz.

Med to mål i sidste periode, det sidste sat ind af Matt Coronato i powerplay, løb amerikanerne med sejren. Tyskerne er stadig uden points efter tre kampe.

Slovakiet - Canada 1-2 (GWS)

Kampen var både lavscorende og hårdtspillet. Slovakkerne samlede 41 strafminutter op, mens Canada "nøjedes" med 18.

Stillingen var 1-1 efter første periode og i anden periode blev Slovakiets Libor Hudacek sendt i bad for en grim boarding, men Canada udnyttede ikke muligheden. I overtiden fik Canada en chance medn en 4 mod 3 situation, men slovakkerne holdt stand.

Jack Quinn blev matchvinder for Canada i straffeslag i ottende runde.

Finland - Sverige 1-2 (GWS)

Værterne fra Finland lagde is til stormøde mod Sverige, som ikke havde sluppet mål ind før kampen. Oscar Lindberg bragte svenskerne på 1-0, inden finnerne fik frikket hul i det svenske bolværk ved Juho Lammikko.

Trods stor finsk dominans i tredje periode, fik en udsolgt Nokia Arena fuld valuta for pengene. Sveriges unge stjerneskud, Lucas Raymond, afgjorde løjerne på straffeslag.

Tjekkiet - Letland 3-4 (OT)

Værterne var kommet skidt fra start til VM og havde kniven om ikke på struben, så ganske tæt på. Tjekkerne var dog iskolde og første efter første periode med 1-0. To hurtige mål vendte opgøret på hovedet for værterne i anden periode, men tjekkerne fik udlignet inden sidste periode. Letterne kom i front men Michal Kempny udlignede med tre minutter tilbage.

Oskars Batna fik taget til at lette, da han med 44 sekunder tilbage af overtiden, skaffede Letland deres første sejr ved VM.