TOP 5 største stjerner ved VM: Rantanen skal guide Finland til titelforsvar på egen is

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
TOP 5 største stjerner ved VM: Rantanen skal guide Finland til titelforsvar på egen is
Mikko Rantanen bliver den største stjerne ved mesterskabet i Riga og Tampere.
Mikko Rantanen bliver den største stjerne ved mesterskabet i Riga og Tampere.
Profimedia
Verdensmesterskaberne nærmer sig med hastige skridt og endnu engang vil der være en masse store spillere i hallerne. Vi har udvalgt de fem af de største navne.

Mikko Rantanen

En målscorer som det meste af NHL har haft svært ved at håndtere. Det var også tilfældet i slutspillet, selv om hans Colorado-hold blev elimineret i første runde. Colorado Avalanche havde ikke en god sæson efter at have vundet Stanley Cup. Især første halvdel af sæsonen var meget dårlig i forhold til holdets ambitioner. Alligevel formåede Rantanen at producere 115 points i 89 kampe. Af de 115 points var over halvdelen mål.

Senere blev holdets form bedre, og de sikrede sig kvalifikation til slutspillet, men var i løbet af sæsonen hårdt plaget af skader til vigtige spillere.

Kaptajn Gabriel Landeskog missede hele sæsonen, og ifølge de seneste oplysninger kommer han heller ikke til at spille i den nye sæson. Stjernen Nathan MacKinnon blev holdets mest produktive spiller med 111 point i grundspillet, men han missede også elleve kampe.

Backen Cale Makar spillede ikke i 22 kampe, hvilket var en svækkelse både offensivt og defensivt. Rantanen spillede derimod i hver eneste kamp og scorede 105 point i grundspillet. Det blev til 55 mål, hvilket er det mest i hans karriere og flest af alle i Colorado. Han blev kun overgået samlet set af Connor McDavid og David Pastrnak.

Seattle blev endstation i første runde af slutspillet, men selv der brillerede Rantanen med syv mål og tre assists. Nu kommer han så hjem til landsholdet, hvor han ikke blot vil være holdets største stjerne, men også hele mesterskabets største navn

Finnerne har sammensat en interessant trup, der for det meste består af "europæiske spillere". Der er dog store forventninger til Rantanens samarbejde med Kappo Kakko. Den 26-årige wing vender tilbage i Leijonats trøje for første gang siden VM i 2018, der foregik i Herning og København. I alt har han deltaget tre gange ved VM. Han har i alt spillet 23 VM- kampe med på ni mål og tretten assists til følge.

Derudover er Finland forsvarende verdensmestre. Topscorer sidste år var backen Mikko Lehtonen, så fansene vil helt sikkert forvente at se Rantanen i toppen af holdets pointsliste. På papiret er der en god chance for, at han også bliver VM-topscorer, samt verdensmester på egen is.

Moritz Seider

Da general manager Steve Yzerman valgte backen i 2019-draften til Detroit, var der mange, der kløede sig i hovedet. Desuden blev han allerede taget med det sjette samlede valg. Spillere som Dylan Cozens, Trevor Zegras og Cole Caufield var stadig på brættet... Men canadieren Yzerman beviste endnu engang, at han ved hvad han laver. Som han gjorde det igen, da han sammensatte det nu enormt succesfulde Tampa Bay-hold.

Den tyske back Seider er stadig kun 22 år gammel, men han er en af de bedste backs i ligaen. Han har to fulde NHL-sæsoner bag sig, hvor han har spillet hele 82 kampe i begge. Han lavede 50 points i sin debutsæson, som han nu har lagt 42 points til.

Han udmærker sig i begge ender af banen og er generelt en stærk back. Hans offensive evner ligger i hans faceoff og slagskud. Han læser modstanderend kropssprog godt og opfanger normalt modstanderholdets intentioner næsten øjeblikkeligt på grund af hans gode skøjteløb og hurtige bevægelse.

Det faktum, at han også vandt Calder Trophy, den prestigefyldte pris for den bedste rookie, i sin første sæson i NHL siger det hele.

Seider spillede sit første verdensmesterskab for seniorer som 18-årig. Derefter har han spillet to gange yderligere, så han venter i øjeblikket på sit fjerde verdensmesterskab. For et år siden blev han valgt blandt de tre bedste tyske ishockeyspillere ved turneringen.

Alex Tuch

Den amerikanske forward har haft sit livs sæson, da han har lavet karrierens højeste antal points med 79. 36 mål og 43 assists er også rekord i begge kategorier for Tuch Han var Buffalos tredjemest produktive spiller og næstmest scorende spiller.

Det blev måske ikke til slutspils-hockey for Sabres, men organisationen behøver ikke at gøre et stort nummer ud af det, da holdet er på vej frem med unge spillere og kan snart være blandt de bedste i NHL.

Tuch var selv en del af Vegas-Buffalo-handlen for Jack Eichel i 2021, og selv om han kun er 27 år gammel, er han en af de ældste på holdet. USA satser også på ham, hvor kun fem spillere er ældre, og to af dem er målmænd.

Sammen med Conor Garland fra Vancouver Canucks, skal han være en scorende trækplaster på et hold, hvor der vanen tro, er en række unge spillere, som vi kommer til at høre meget om - Lane Hutson, Matt Coronato, Sean Farrell og så Luke Tuch, der er lillebror til Alex. Luke spiller i NCAA indtil videre, men er draftet af Montreal. Alex selv, har kun repræsenteret USA i ungdomsårgangene indtil videre.

Tyler Toffoli

Han har kun spillet for Canada én gang og det var ved VM i 2015, hvor han vandt guld. Det er eneste internationale erfaring for Toffoli, der heller ikke har spillet U-VM for Canada. Nu er Toffoli kaptajn og manden, der skal trække "Maple Leafs" til en VM-titel. i 2015 blev Toffoli verdensmester og i 2014 vandt han Stanley Cup med Los Angeles Kings.

Canada har et lidt mere erfarent hold i forhold til USA, men truppen har også det formentligt kommende andetvalg i draften, Adam Fantilli, forwarden Jack Quinn fra Buffalo, og Quinns holdkammerat, målmanden Devon Levi, med til Riga. De mest erfarne navne er Milan Lucic, Tyler Myers og Brad Hunt.

Toffoli håbede nok at skulle have været med Calgary i slutspillet, men sæsonen blev en katastrofe for organisationen. Derfor vil canadieren jagte oprejsnng til VM.

Personligt havde han en god sæson, hvor han satte karrierens rekord med 34 mål og 73 point, hvilket er klart det højeste antal i hans tid i NHL. Det højeste han har haft indtil videre er 58. Han blev både Flames' topscorer og mest produktive spiller.

Filip Chytil

Den unge center har oplevet en markant fremgang og har fortjent fået en ny kontrakt fra New York Rangers, der starter i næste sæson og er næsten 4,5 millioner dollars værd om året. Han scorede 22 mål og tilføjede 23 assists i den regulære sæson, hvilket klart er hans bedste total. I sidste ende måtte han dog skuffende opleve et tidligt playoff-exit.

Chytil skal spille med i sit fjerde verdensmesterskab, men han har endnu ikke vundet en medalje. Faktisk gik han glip af VM for et år siden grundet New Yorks playoff-run. I år skal han trække offensiven på det tjekkiske hold sammen med Roman Červenek eller Michael Špaček, der som hvert år vil forsøge at nå semifinalen.