Ishockey-VM kvartfinaler: USA cruiser videre mod Tjekkiet og Tyskland chokerer Schweiz

Tjekkiet og USA kæmper om pucken i Tampere
Tjekkiet og USA kæmper om pucken i TampereAFP
USA blev det første hold, der gik videre til semifinalen ved Ishockey-VM med en komfortabel 3-0 sejr over Tjekkiet i Tampere torsdag eftermiddag, mens Tyskland sensationelt besejrede topseedede Schweiz i Riga.

USA 3 Tjekkiet 0

USA fortsatte deres perfekte statistik ved ishockey-VM ved at gå videre til de sidste fire hold med en 3-0-sejr over Tjekkiet.

Efter syv sejre ud af syv mulige - en i overtid - var USA fyldt med selvtillid inden kampen, men de måtte udstå et tidligt pres, efter at Dylan Samberg blev straffet for tripping i det niende minut. Tjekkerne kunne ikke udnytte den ekstra spiller, og i stedet tog USA føringen blot et minut efter at være blevet fuldtallige.

Lane Hutson og Connor Mackey kombinerede flot sammen og satte Matt Coronato op til kampens første mål og det eneste i første periode.

Føringen blev fordoblet midtvejs i anden periode, da Rocco Grimaldi spillede Nick Perbix fri til scoring for USA, inden en af turneringens favoritter satte kronen på værket i sidste periode ved Cutter Gauthier efter godt forarbejde fra TJ Tynan - hans første mål i turneringen trods 10 assists.

USA finder senere i aften ud af, hvem de skal møde i semifinalen.

Tjek statistikkerne med Flashscore.

Schweiz 1 Tyskland 3

Tyskland avancerede til semifinalen efter en sejr på 3-1 over topseedede Schweiz i Riga.

Tyskland kom ind til kampen som nummer fire i gruppe B og havde brug for en hurtig start, hvis de skulle kunne ryste det schweiziske hold på førstepladsen.

Og det fik de i det syvende minut, da Max Kastner åbnede scoringen. Føringen holdt ind til det første minut af anden periode, hvor Jonas Siegenthaler udlignede for schweizerne.

Herefter fulgte en byge af udvisninger, Andres Ambuhl fik en dobbeltstraf for en høj stav, mens Moritz Seider fik en personlig straf for boarding.

Tyskerne forsvarede sig flot ved stillingen 1-1 og kom igen foran ved JJ Peterka, men det varede ikke længe, før hans hold igen var en mand i undertal - denne gang var det Max Szuber, der blev taget af isen for interference.

Alligevel formåede Tyskland - i undertal efter Szuber-udvisningen - at udbygge føringen og bragte sig foran med to mål ved Nico Sturm.

Derfra holdt Tyskland tappert stand og sikrede sig en plads i semifinalen, hvor de kan møde et andet topseedet hold som USA.

Tjek statistikkerne fra kampen med Flashscore.