Ishockey-VM round-up: Tørre tæsk til Frankrig og sejr til Schweiz i velspillet kamp

39 år er ingen alder for Andres Ambühl (nr. 10). Idag lavede han to mål mod Tjekkiet
Profimedia
Pladserne i kvartfinalerne kom nærmere sin afgørelse på turneringens 10. dag, hvor Tyskland og Slovakiet, der begge spillede i de tidligere kampe, kæmpede om en plads i kvartfinalerne. Schweiz og USA er stadig ubesejrede.

Gruppe A

Tyskland - Ungarn 7-2

Tyskland holdt håbet om kvalifikation til kvartfinalen i live med en sejr på 7-2 over Ungarn i Tampere.

Tyskerne startede kampen to point efter Danmark på fjerdepladsen, og de havde brug for en hurtig start, hvis de skulle opnå deres tredje sejr i turneringen.

Det fik de gennem Wojtek Stachowiak, der åbnede scoringen i det ottende minut. Det tog dem indtil fem minutter før slutningen af anden periode at fordoble deres forspring.

Men tre mål på mindre end tre minutter - et fra Moritz Seider og to fra Nico Sturm - fik de en firemålsføring inden tredje periode.

De tilføjede et femte mål kort efter at være vendt tilbage på isen - denne gang ved John-Jason Peterka.

Ungarn, som har haft det svært i denne turnering, fik dog to mål tilbage i det syvende og niende minut af tredje periode, men i virkeligheden så det ikke ud til, at de kunne vende opgøret, og Tyskland sørgede for, at det ikke ville ske med yderligere to to scoringer, til slutresutatet 7-2.

Se kampresuméet med Flashscore.

USA - Frankrig 9-0

Frankrigs dystre turnering fortsatte, efter at de blev slået 9-0 af energiske USA, der vandt deres sjette kamp i træk og dermed fører gruppe A søndag aften.

Det mest overraskende fra denne kamp var, at det tog seks minutter for USA at få gang i festen.

Drew O'Connor var den første til at få sit navn på tavlen, Cutter Gauthier og TJ Tynan gjorde begge det samme, inden første periode var overstået.

Gauthier nettede igen i anden periode via et amerikansk powerplay, hvilket var det eneste mål i anden periode.

Sluserne åbnede sig for alvor i den sidste periode, O'Connor lavede sit andet mål i kampen, inden Scott Perunovich og Rocco Grimaldi tilføjede deres navne ved siden af ham i det, der viste sig at blive en travl kamp for målmanden Quentin Papillon, der havde afløst Sebastian Ylonen efter første periode.

Conor Garland tilføjede den ottende, og scoringen sluttede med Gauthier, der tilføjede sin tredje i aften. USA skal formentlig møde medværterne Letland i ottendedelsfinalen og må også anses for at være favoritter til at vinde det opgør.

Gruppe B

Slovenien - Slovakiet 0-1

Slovakiet holdt sig i jagten på kvalifikation fra gruppe B med en smal 1-0-sejr over gruppens bundhold Slovenien i Riga søndag eftermiddag.

En stille første periode bød på blot et powerplay til begge sider, som Slovakiet ikke kunne gøre noget ved, men de kom foran blot 15 sekunder inde i anden periode.

Richard Panik nettede for slovakkerne efter godt arbejde fra Patrik Koch og Pavol Regenda.

Godt defensivt arbejde holdt deres føring intakt, da de afværgede to powerplays i samme periode, og Slovenien lignede ikke et hold der var tæt på at udligne.

Det gjorde slovenerne heller ikke i kampens sidste periode, og Slovakiet sluttede kampen med otte point for seks kampe og ved, at de skal slå Norge på tirsdag for at gøre sig håb om at komme videre til kvartfinalen

For Sloveniens vedkommende betyder nederlaget, at de ryger ned i VM 1A-klassen.

Tjekkiet - Schweiz 2-4

Schweiz cementerede sin position i toppen af gruppe B takket være en sejr på 4-2 over Tjekkiet søndag aften.

Schweizerne kom ind til kampen med fem sejre ud af fem, men kom bagud i kampens syvende minut, efter at Roman Cervenka havde nettet for tjekkerne.

Denne føring for de undertippede tjekkere varede seks minutter, da Schweiz fik udlignet igen i et powerplay ved Romain Loeffel.

To mål i anden periode fra Andres Ambuhl hjalp schweizerne med at genvinde kontrollen over kampen og åbnede et hul på to mål til Tjekkiet, da holdene forlod isen efter anden periode.

Tjekkiet fik kortvarigt håb ved Dominik Kubalik i et powerplay, men det var kun kortvarigt, da Tanner Richard scorede og gav schweizerne den sjette sejr i seks kampe. Tjekkerne slutter på tredjepladsen i gruppe B og skal sandsynligvis spille mod Sverige i næste fase af turneringen.