Ishockey-VM round-up: Tyskland tager kvartfinaleplads, USA vinder gruppen

Frankrig og Tyskland mødtes i deres sidste gruppekamp tirsdag
Frankrig og Tyskland mødtes i deres sidste gruppekamp tirsdagProfimedia
Næsten to uger siden det første opgør er man nu nået til sidste dag med gruppekampe. Ved tirsdagens kampe var alle undtagen to af playoff-deltagerne bekræftet. Tysklands sejr over Frankrig betød, at de sikrede sig den sidste plads i gruppe A, mens Slovakiet gav sig selv håb ved at slå Norge. Senere på dagen slog Canada tjekkerne, mens USA slog Sverige og dermed tog førstepladsen i gruppe A.

Flashscore bringer dig alle resultaterne fra Tampere og Riga.

Gruppe A

Sverige - USA 3-4 (OT)

Sverige og USA havde begge sikret sig vejen til kvartfinalerne takket være deres respektive ubesejrede kampe inden deres sidste gruppekamp tirsdag. Der var dog stadig noget at spille for, da vinderen ville få den bedste seedning i gruppe A.

Som deres ensartede resultater kunne tyde på, blev det en tæt kamp, hvor begge mandskaber var helt lige efter første periode. Leo Carlsson åbnede Sveriges konto med et mål i powerplay, inden USA-veteranen Nick Bonino udlignede inden første pause. Det mål faldt også i powerplay.

Nick Bonino gjorde det til 1-1
Nick Bonino gjorde det til 1-1AFP

Conor Garland scorede kampens tredje mål i powerplay til 2-1 til USA i anden periode, og Lane Hutson gav amerikanerne lidt luft under vingerne med endnu et mål inden tredje periode.

Det så ud til, at USA ville løbe med sejren, da Matt Coronato scorede, men hans mål annulleret efter en challenge. Så lagde Carlsson og Timothy Liljegren begge op til mål for Sverige for at udligne og fremtvinge overtid.

Selv om Sverige havde momentumet på vej ind i ekstraperioden, scorede USA det afgørende mål via Dylan Samberg og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppe A.

Se alle kampens statistikker her.

Tyskland - Frankrig 5-0

Inden den sidste kamp i gruppe A vidste Tyskland, at en sejr ville bekræfte dem som den fjerde kvartfinaleseedede fra gruppen. Frankrig spillede i mellemtiden for stoltheden og havde endnu ikke formået at vinde en regulær sejr i turneringen.

Tyskerne fik en flyvende start under pres, takket være en åbning af Alexander Ehl i det fjerde minut. Frederik Tiffels gjorde det til 2-0 ved indgangen til første pause.

Tyskland fejrer fordoblingen af deres føring over Frankrig
Tyskland fejrer fordoblingen af deres føring over FrankrigAFP

Tyskland fortsatte, hvor de slap i anden, da John-Jason Peterka tilføjede et tredje mål kort efter genoptagelsen af spillet. De lukkede eftertrykkeligt kampen i tredje periode med mål i powerplay af Daniel Fischbuch og Maximilian Kastner.

Tyskland sikrede sig med sejren den fjerde slutspilsplads i gruppe A.

Se alle kampstatistikkerne her.

Gruppe B

Canada - Tjekkiet 3-1

Tjekkiet og Canada var to af de seks hold, der havde bekræftet en plads i kvartfinalerne før tirsdagens kampe. Vinderen ville indtage andenpladsen i gruppe B efter ubesejrede Schweiz.

Ingen af de to hold havde ramt sit niveau fuldt ud i turneringen, så kampen gav også en chance for at opbygge momentum inden torsdagens playoffkampe.

Peyton Krebs åbner scoringen for Canada
Peyton Krebs åbner scoringen for CanadaAFP

Efter en tæt første periode scorede Peyton Krebs kampens første mål i et powerplay lige før pausen. Tjekkerne var dog ikke længe om at svare igen i anden periode, da Martin Kaut skubbede et mål ind mellem Samuel Montembeaults til udligningen.

Tyler Myers gav canadierne føringen igen i tredje periode, og Crouse dukkede op med et mål i tomt bur i de døende øjeblikke til 3-1. Resultatet betyder, at Canada slutter på andenpladsen i gruppe B og Tjekkiet på tredjepladsen.

Se den fulde kampstatistik her.

Slovakiet - Norge 4-1

Slovakiet havde stadig et håb om at snuppe den sidste playoff-plads i gruppe B, da de mødte det allerede eliminerede Norge i Riga. Desværre for slovakkerne var det ikke helt i deres hænder. De skulle vinde og derefter håbe på, at medværterne Letland taber til Schweiz senere på aftenen.

Man kan roligt sige, at slovakkerne var oppe at køre, og i betragtning af sammenhængen er det ikke overraskende. De skabte en 2-0-føring i de første otte minutter med mål af Marek Hrivik og Peter Cehlarik, inden Robert Lantosi tilføjede en tredje før den første pause.

Slovakiske spillere fejrer det første mål
Slovakiske spillere fejrer det første målAFP

I betragtning af den komfortable føring kunne man tilgive Slovakiet, at de løftede foden lidt fra speederen. Markus Vikingstad scorede i anden periode for Norge for at mindske afstanden, men det viste sig at vøre en ringe trøst for hans hold. Et sent Richard Panik-mål gjorde det til 4-1.

Slovakiet skal nu vente spændt på at se, om schweizerne kan gøre dem en tjeneste ved at slå Letland.