Fransk World Cup-etter havde mareridtsdag i Sydtirol: Tysker sejrede med flot præstation

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Fransk World Cup-etter havde mareridtsdag i Sydtirol: Tysker sejrede med flot præstation
Det var sæsonsejr nummer to for tyske Denise Herrmann-Wick, da hun krydsede målstregen først i lørdagens jagtstart i Italien.
Det var sæsonsejr nummer to for tyske Denise Herrmann-Wick, da hun krydsede målstregen først i lørdagens jagtstart i Italien.
Vincenzo Pinto/AFP
Julia Simon havde tydeligvis en offday lørdag i Antholz-Anterselva, for i den tynde alpeluft skød franskmanden helt forfærdeligt. Med syv strafrunder kom World Cuppens førende kvinde aldrig i nærheden af sejren, som tyske Denise Herrmann-Wick tog sig af.

Hun fører stadig den samlede World Cup, 26-årige franske Julia Simon, men lørdag havde hun lidt af en mareridtsdag i Antholz-Anterselva, hvor der blev kørt skiskydning i form af 10 kilometer jagtstart.

Franskmanden kom ovenpå en niendeplads i torsdagens 7,5 kilometer sprint, men den først startende, den italienske hjemmebanefavorit Dorothea Wierer, var absolut indenfor rækkevidde med kun 26 sekunders startforskel mellem de to.

Ude i løjpen gjorde Julia Simon egentlig, hvad hun skulle, for her var det kun Denise Herrmann-Wick og Hanna Öberg, der leverede bedre end franskmanden, hvorfor førstnævnte vandt og sidstnævnte tog en fjerdepladsen, efter at være startet som nummer 11, 31 sekunder efter Wierer.

For mens både Herrmann-Wick og Öberg skød fine serier på standpladsen, begge med to strafrunder undervejs, så gik det her helt, helt skævt for Julia Simon, der skød vanvittige syv forbiere undervejs og derfor måtte tage lige så mange strafrunder.

Lisa Vittozzi var dagens bedste italienske kvinde, for den dygtige 27-årige italiener, der forleden tog sin første World Cup-sejr i flere år, skød helt perfekt på sine fire serie, 20 fuldtræffere ud af 20 mulige. Til gengæld var Vittozzi mere end et halvt minut langsommere i sporet end vinderen Herrmann-Wick.

Julia Simons nærmest forfølger i den samlede World Cup, det 23-årige svenske stortalent Elvira Öberg, tog sig af tredjepladsen i lørdagens jagtstart, hvorfor indehaveren af den blå ungdomstrøje, der gives til skiskytter under 25 år, altså fik halet lidt ind på franskmanden, der forud for denne sæson havde en ottendeplads som sin bedste slutplacering i den samlede World Cup.

Søndag kører kvinderne stafet, hvor franskmændene altså har mulighed for revanche for lørdagens skuffende udbytte. Det bliver sæsonens fjerde kvindestafet, efter stafetterne i Kontiolahti, Hochfilzen og Ruhpolding, som blev vundet af henholdsvis Sverige, Frankrig og Norge.