Dansker undgik at blive sidst i norsk magtdemonstration: Smadrede EM-feltet i Schweiz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dansker undgik at blive sidst i norsk magtdemonstration: Smadrede EM-feltet i Schweiz
Der var ingen, der kom i nærheden af Endre Strømsheim i onsdagens 20 kilometer individuelle skiskydning. Nordmanden blev suverænt europamester.
Der var ingen, der kom i nærheden af Endre Strømsheim i onsdagens 20 kilometer individuelle skiskydning. Nordmanden blev suverænt europamester.
Profimedia
25-årige norske Endre Strømsheim satte samtlige konkurrenter til vægs i onsdagens 20 kilometer individuelle skiskydning ved de åbne europæiske mesterskaber, der er en del af IBU Cuppen, skiskydningens næstbedste niveau. Der var også dansk islæt i løjpen, trods at en sygdomspræget dansk lejr tvang flere danskere til ikke at gå afsted.

Nordmændene har haft mere end bare almindeligt tur i den i løbet af sæsonens World Cup i skiskydning. Ud af 14 World Cup-afdelinger har norske skiskytter vundet de 13 – 11 af dem vundet af ustoppelige Johannes Thingnes Bø – og fire gange har podiet været rent norsk.

Onsdag fulgte Endre Strømsheim op på de vilde norske World Cup-resultater ved at dominere på trinnet umiddelbart under World Cuppe, nemlig den såkaldte IBU Cup. Her lægger schweiziske Lenzerheide i øjeblikket sne til de åbne europæiske mesterskaber, der onsdag blev skudt i gang med kvindernes 15 kilometer individuelle skiskydning såvel som herrernes 20 kilometer ditto.

Og her var Strømsheim ganske enkelt i sin helt, helt egen klasse. I 2021 leverede Strømsheim et par ganske fine resultater på World Cup-niveau i tjekkiske Nové Město, men hverken i seneste eller denne sæson er det blevet til én eneste World Cup-start for nordmanden.

Men måske skal Strømsheim have chancen ovenpå sin præstation i Lenzerheide, for Strømsheim fejede simpelthen al modstand til side i en sand magtdemonstration. 25-årige Strømsheim skød helt perfekt på sine fire serier på standpladsen, 20 fuldtræffere på 20 skud, og Strømsheim var ovenikøbet den næst hurtigste i sine serier, hvor kun kasakhiske Danil Beletskiy var hurtigere – og det var vel at mærke med hele otte forbiere sammenlignet med Strømsheim perfekte serier.

Læg dertil en flot præstation i løjpen, hvor kun tyske Philipp Nawrath og landsmanden Vebjørn Sørum var hurtigere end Strømsheim, og så har man altså opskriften på en total dominans, der betød, at Strømsheim vandt med mere end to minutter ned til ukrainske Anton Dudchenko, der tog sig af andenpladsen.

Slovenske Lovro Planko kunne hoppe op på nederste trin på podiet, som var langt udenfor rækkevidde for den eneste danske skiskytte, der stillede til start. Egentlig var der hele fire danskere på startlisten, men sygdom i den danske lejr betød at Rasmus Schiellerup såvel som Jacob og Joachim Weel Rosbo ikke gik ud i sporet.

Det gjorde til gengæld Jens Hulgaard, der med ni forbiere var blandt de værst skydende på onsdagens 20 kilometer skiskydning. Hulgaard var dog betydeligt hurtigere på skiene end en argentiner og tre serbere, hvorfor Hulgaard sluttede dagen på placering nummer 104 ud af 108 sluttende skiskytter.

Allerede fredag får Hulgaard chancen for at forsøge at levere et par bedre serier, end det var tilfældet onsdag. Her venter de 10 kilometer sprint nemlig, før EM afsluttes lørdag og søndag med henholdsvis to gange jagtstart og to gange stafet, både single mixed og mixed stafetterne.