Svensk stjerneskud gjorde rent bord i Slovenien: Öberg levede op til forventingerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Svensk stjerneskud gjorde rent bord i Slovenien: Öberg levede op til forventingerne
Elvira Öberg indtager andenplads i den samlede World Cup-stilling kun overgået af franske Julia Simon.
Elvira Öberg indtager andenplads i den samlede World Cup-stilling kun overgået af franske Julia Simon.Profimedia
I slovenske Pokljuka blev det til sejr nummer to på tre dage for svenske Elvira Öberg, der var helt suveræn på de 10 kilometers jagtstart.

Der var ingen slinger i valsen, da der lørdag formiddag blev kørt 10 kilometer jagtstart på Pokljuka-plateauet i de Julianske Alper i Slovenien.

Her startede 23-årige svenske Elvira Öberg allerforrest, foran franske Julia Simon og Dorothea Wierer. Og forrest, det var Elvira Öberg såmænd også efter 10 kilometers skiløb og fire skydninger.

For på de fire skydninger satte det svenske talent samtlige af sine skud, 20 ud af 20, hvorfor der altså ikke var nogen af forfølgerne, der for alvor kom i nærheden af svenskeren. Undervejs blev det nemlig til to forbiere fra World Cuppens førende Julia Simon, mens Dorothea Wierer ikke fik ramt skiven en enkelt gang.

Derfor kørte Öberg over målstregen som klar etter efter lidt under en halv times intens skiskydning foran netop Wierer og Simon, der tog sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen. Med Julia Simons tredjeplads, blev hun samtidig den første kvinde skiskytte til at slutte på podiet i fire World Cup-løb i træk siden Kaisa Mäkäräinen opnåede fem podieplaceringer i streg i december 2014.

Sejren var individuelle karrieresejr nummer seks på World Cup niveau for 23-årige Elvira Öberg, hvis storesøster, Hanna Öberg, vandt sæsonens første løb i Kontiolahti i slutningen af november.

Det var samtidig anden jagtstart i træk, at Elvira Öberg løb med sejren, og det er ikke sket, siden Magdalena Forsberg for mere end 21 år siden vandt de første fem World Cup-løb, herunder altså to jagtstarter, hvor den anden af disse faktisk var i netop Pokljuka.

Den 21-årige grønlandske Ukaleq Slettemark, der ved OL i Beijing stillede op for Danmark, opnåede det bedste World Cup-resultat i karrieren med en placering som nummer 53. Slettemark kom i mål som næstsidste skiskytte, men undervejs blev flere altså pillet ud af løbet, efter at være blevet overhalet med en omgang af de førende kvinder.  

Søndag køres der stafetter i Pokljuka, mens næste individuelle World Cup-løb for Öberg og Co. finder sted fra 11. januar, hvor der køres i bayerske Ruhpolding.