Stor forvirring om europamesterskab: Adskillige medier kårer forkert vinder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Stor forvirring om europamesterskab: Adskillige medier kårer forkert vinder
Tyske Lisa Maria Spark var formentlig indstillet på blot at skulle have en sølvmedalje rundt om halsen, men det endte i stedet med at blive guld.
Tyske Lisa Maria Spark var formentlig indstillet på blot at skulle have en sølvmedalje rundt om halsen, men det endte i stedet med at blive guld.
Profimedia
Det lignede længe, at Michela Carrara var blevet europamester i de 15 kilometer individuel skiskydning, men så viste livemeldingerne sig at være helt forkerte, og pludselig var det i stedet tyske Lisa Maria Spark, der stod øverst på podiet i Lenzerheide.

Onsdag formiddag blev der sat gang i årets EM i skiskydning, der køres i schweiziske Lenzerheide. Foruden at være en del af den såkaldte IBU Cup, der rangerer lavere end World Cuppen, er der samtidig også tale om åbne mesterskaber, hvorfor alle nationaliteter, herunder grønlandske Ukaleq Slettemark, kunne deltage.

Slettemark var dog ikke i nærheden af medaljerne. Det lignede det til gengæld ganske længe at italienske Michela Carrara skulle være. Den 25-årige italiener satte nemlig suverænt hurtigste tid, da hun krydsede målstregen efter fire skydninger, hvor det kun var blevet til en forbier.

Det troede de fleste i hvert fald var tilfældet, men sådan skulle det alligevel ikke vise sig at være. For mens flere medier, herunder italienske Aosta Sera og schweiziske SRF Sport, nåede at kåre Michela Carrara som europamester og vinder af de 15 kilometer individuel skiskydning i Lenzerheide, så viste det sig simpelthen at være helt forkert.

For Michela Carrara havde slet ikke skudt 19 ud af 20 på standpladsen. Da IBU udgav resultatlisten var Carrara således ikke at finde blandt toppen, og først på plads nummer 11 åbenbarede italienerens navn sig – noteret for tre forbiere i stedet for de to, der var blevet noteret hende i de livemeldinger, der kom undervejs i løbet. Den italienske landstræner bekræftede ovenpå løbets afslutning, at Carrara rigtigt nok havde haft to ekstra forbiere.

To ekstra forbiere betyder en masse ekstra tid, og så er det meget muligt, at Carrara var hurtigste kvinde i løjpen, men da tyske Lisa Maria Spark skød helt perfekt med 20 fuldtræffere, og dertil løb ganske hæderligt i sporet taget alderen på 22 år i betragtning, var det i stedet den unge tysker, der kunne lade sig kåre som europamester.

Andenpladsen blev besat af ukrainske Yuliia Dzhima, der har ganske meget erfaring på World Cup-niveau, mens bronzemedaljen gik til Sparks blot 18-årige landsmand, Selina Grotian. Umiddelbart udenfor podiet sluttede tyske Vanessa Hinz, der således fuldendte et tysk firkløver i onsdagens top fem.

Grønlandske Ukaleq Slettemark, der ved OL i Beijing stillede op for Danmark og tidligere i januar hentede karrierens første World Cup-point, sluttede som nummer 29. Slettemark var ellers fjerdehurtigste kvinde på standpladsen og havde tilmed blot to forbiere, men med en tid i løjen, der var næsten tre og et halvt minut langsommere end føromtalte Carrara, rakte den fine skydning ikke til meget.

Fredag kan Slettemark få mulighed for at forbedre sig, når der køres 7,5 kilometer sprint i Lenzerheide. Her forventes 27-årige danske Emilie Heinig Hansen til start.