Suveræne Thingnes Bø kørte konkurrenterne itu i Tjekkiet: Nærmer sig rekord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Suveræne Thingnes Bø kørte konkurrenterne itu i Tjekkiet: Nærmer sig rekord
Ingen som helst kan være overraskede over, at Johannes Thingnes Bø var hurtigst i sporet torsdag i tjekkiske Nové Město na Moravě.
Ingen som helst kan være overraskede over, at Johannes Thingnes Bø var hurtigst i sporet torsdag i tjekkiske Nové Město na Moravě.
Michal Cizek/AFP
Det blev, måske ikke så overraskende, til norsk sejr, da World Cuppen i skiskydning blev genstartet ovenpå årets VM. I tjekkiske Nové Město na Moravě vandt suveræne Johannes Thingnes Bø således endnu en sejr, og nordmanden nærmer sig nu sin egen legendariske rekord for flest sejre på én sæson.

Det blev aldrig rigtigt spændende, da skiskydningens World Cup blev sat i gang igen torsdag i tjekkiske Nové Město na Moravě, efter der i løbet af februar blev afholdt VM i tyske Oberhof.

For norske Johannes Thingnes Bø, der ved føromtalte VM vandt tre ud af fire individuelle konkurrencer, startede nemlig som nummer to, og da den 29-årige nordmand kørte helt suverænt i løjpen og samtidig skød to perfekte serier, nul forbiere, så var den 10 kilometer lange sprintkonkurrencen praktisk talt ovre, før den overhovedet rigtigt var begyndt.

Det var således kun anden- og tredjepladsen, der kunne kæmpes om blandt de tilbageværende udøvere, og her var storebror Tarjei Bø faktisk ’best of the rest.’ For præcis som sin lillebror var Tarjei perfekt på standpladsen, både i sin liggende og sin stående serie, og med fornem fart i sporet, tog 34-årige Tarjei Bø således andenpladsen.

I det hele taget var der total norsk dominans, som det så ofte før har været tilfældet i denne sæson, for podiet blev fuldendt af formstærke Vetle Sjåstad Christiansen, der er treer i den samlede World Cup, kun overgået af dagens vinder, Johannes Thingnes Bø, og landsmand Sturla Holm Lægreid, der på grund af coronasmitte ikke var til start i Nové Město.

Bedste skiskytte, der ikke er nordmænd, skulle således findes helt nede på en femteplads, hvor Fabien Claude endte. For på fjerdepladsen fik 25-årige Endre Strømsheim klemt sig ind. Nordmanden vandt tidligere på året EM-guld på den 20 kilometer individuelle konkurrencen.

Johannes Thingnes Bø er efterhånden temmelig sejrsvant. Torsdagens sejr var nummer 70 i karrieren. Kun franske Martin Fourcade og Thingnes Bøs legendariske landsmand, Ole Einar Bjørndalen, har vundet flere med henholdsvis 83 og 95.
Michal Cizek/AFP

Dermed kan nordmændene tilføje endnu en sejr til samlingen, og i løbet af årets World Cup, er det kun én eneste gang ikke blevet til en norsk sejr i herrernes individuelle konkurrencer – og det var sågar i sæsonens allerførste løb, hvor svenske Martin Ponsiluoma sejrede i finske Kontiolahti.

Samtidig nåede Johannes Thingnes Bø op på svimlende 12 individuelle sejre hidtil i denne sæsons World Cup og 15 sejre hvis VM-sejrene tælles med – VM indgår dog ikke i World Cuppen som sådan, hvorfor point herfra altså ikke tæller med – og den overlegne nordmand mangler derfor blot én eneste sejr, for at udligne sin egen rekord for flest sejre på én sæson.

Den rekord lyder altså på 16 sejre og blev sat i 2018-19-sæsonen, og allerede lørdag kan Johannes Thingnes Bø sandsynligvis udligne sin rekord, når der er 12,5 kilometers jagtstart på programmet i Nové Město. Her får Thingnes Bø nemlig lov at starte først, med et forspring på et halvt minut til storebror Tarjei.

For kvindernes vedkommende genstartes World Cuppen fredag, hvor der venter 7,5 kilometer sprint. I Nové Město er der ligeledes også to stafetter på programmet, først den mixede stafet med to mænd og to kvinder og derefter den individuelle mixede stafet, hvor én mand og én kvinde fra hvert land kører sammen.

Foruden de resterende konkurrencer i tjekkiske Nové Město na Moravě, mangler der også at blive kørt i svenske Östersund i midten af marts, før den traditionsrige sæsonfinale venter i Holmenkollen i den nordvestlige del af Oslo.