OL-guldvinder i skiskydning vil i krig mod Ukraine

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
OL-guldvinder i skiskydning vil i krig mod Ukraine
OL-guldvinderen i skiskydning, Olga Zaitseva, vil i krig mod Ukraine
OL-guldvinderen i skiskydning, Olga Zaitseva, vil i krig mod UkraineProfimedia
Den 44-årige kvindelige russiske OL-guldvinder, Olga Zaitseva, siger, at hun er klar til at deltage i krigen mod Ukraine

Dem 21. september beordrede den russiske præsident Vladimir Putin mobilisering til krigen mod Ukraine og siden er det blivet flittigt diskuteret i de russiske medier om russiske idrætsudøvere skal inkluderes eller fritages for at deltage i krigen.

En række russiske topudøvere er officerer i hæren eller nationalgarden. Flere af de bedste skiløbere, blandt dem Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov, tilhører national garden, som er Putins «personlige» hær. Bolsjunov blev således forfremmet efter sin OL-sejr sidste vinter.

På spørgsmålet om mobiliseringen også skal gælde idrætsudøvere, svarer Olga Zaitseva: "Jeg vil ikke være for hård, men min første tanke er at ringe til alle. Selv er jeg klar til at gå i krig fordi vi ved hvordan vi skal skyde. Vi er forpligtet til at give noget tilbage til fædrelandet. Hver person tager sit eget valg, men dette er min personlige mening", siger Zaitseva, som har vundet OL-guld i stafet både i 2006 og 2010 til avisen Izvetija i følge norske VG.