Russisk skipræsident vil have specielt Vinter-OL for homoseksuelle

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Russisk skipræsident vil have specielt Vinter-OL for homoseksuelle

Den russiske skipræsident, Jelena Välbe, vil have specielt Vinter-OL for homoseksuelle
Den russiske skipræsident, Jelena Välbe, vil have specielt Vinter-OL for homoseksuelleProfimedia
Samtidig med at Rusland skærper den såkaldte "homo-lov" ønsker præsidenten for det russiske skiforbund, Jelena Välbe, at Vinter-OL skal opdeles for homoseksuelle og heteroseksuelle.

"Hvis man vil være tolerant overfor dem (homoseksuelle, red.), så lav separate olympiske lege for dem og lad dem konkurrere med hinanden, foreslår hun ifølge norske VG. Som mor til tre børn og bedstemor til to børnebørn, kommer jeg aldrig til at forstå LGBT-personer" siger Jelena Välbe, der er tidligere langrendsløber og deltog ved OL tre gange fra 1992 til 1998 og vandt hele syv medaljer. 

Välbe påstår at mænd nu kan konkurrere mod kvinder og at IOC nu har skabt en slags "global skizofreni". "Jeg har ikke brug for at nogen påtvinger mig til at være tolerant over for den slags mennesker. Hvis de (IOC) vil være tolerante mod dem, så lad dem lave deres egene olympiske lege, så kan de konkurrere mod hinanden. Tro mig, der kommer ikke mange tilskuere", siger Välbe til til avisen "Komsomalskaja Pravda".

Rusland har for nylig vedtaget en stramining til den lov, som præsident Vladmir Putin underskrev i 2013, hvor folk kan blive retsforfulgt, hvis de foran mindreårige laver 'homoseksuel propaganda'. Den tidligere landrends-stjerne har i mange år været en stor tilhænger af Putin og nu har hun gjort det klart, at hun også støtter ham på LGBT+-området.

Jelena Välbe´s kommentarer møder dog stor modstand fra forskellig side, bl.a fra det norske IOC-medlem Kristin Kloster Aasen, som tager stor afstand til udtalelelserne: - For at sikre deltagelse, antidiskrimination, inkludering og fair play vedtog IOC i november sidste år en overordnet ramme for deltagelse af LGBT-atleter, siger hun således til NRK.