Dominansen fortsatte i Sydtirol: Fem i streg for overlegne Johannes Thingnes Bø

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dominansen fortsatte i Sydtirol: Fem i streg for overlegne Johannes Thingnes Bø
Ingen kan i øjeblikket tilsyneladende vippe Johannes Thingnes Bø af pinden.
Ingen kan i øjeblikket tilsyneladende vippe Johannes Thingnes Bø af pinden.
Vincenzo Pinto/AFP
Det ligner efterhånden en uhørt dominerende sæson fra norske Johannes Thingnes Bø, der fredag vandt endnu en sejr, da han smadrede al modstand i de 10 kilometer sprint i Antholz-Anterselva.

Fredag gjorde han det igen, 29-årige Johannes Thingnes Bø. Fejede al modstanden og konkurrencen til side, var suverænt hurtigste mand i sporet i Antholz-Anterselva i Sydtirol.

Selvom skiskytterne er rykket op i højderne, hvor den tyndere luft både har indflydelse på langrendstiderne og træfsikkerheden på standpladsen, så var Johannes Thingnes Bø helt suveræn, som det efterhånden er at forvente fra den bomstærke nordmand.

Det blev ganske vist til en enkelt forbier for Thingnes Bø, der derfor måtte ud på en strafrunde, men selv på de korte 10 kilometer, som det var tilfældet i fredagens sprint, var der ingen, der kunne hamle op med Thingnes Bø.

Der var ellers flere skiskytter, der skød perfekt på standpladsen, 10 ud af 10, blandt andet Thingnes Bøs landsmand Sturla Holm Lægreid, mens også 26-årige tyske Justus Strelow såvel som evigt træfsikre og rutinerede østrigske Simon Eder skød perfekt.

Men i løjpen kørte Johannes Thingnes Bø helt og aldeles fra alle konkurrenterne, 41 sekunder hurtigere end næsthurtigste mand, svenske Martin Ponsiluoma. Med en enkelt forbier endte Ponsiluoma da også med en flot andenplads, efter svenskeren ellers har kæmpet enormt meget med sine skydninger ovenpå en flot sæsonåbner, hvor det blev til en sejr i de 20 kilometers individuelle skiskydning i finske Kontiolahti.

Med sin træfsikkerhed på 100 procent tog Sturla Holm Lægreid sig af tredjepladsen, mens tyske Roman Rees og norske Vetle Sjåstad Christiansen rundede en top fem af, hvor der altså var hele tre nordmænd at tælle.

Allerede kort efter starten fik netop Sturla Holm Lægreid at vide, at han var langt efter landsmanden Thingnes Bø, hvilket kom som lidt af en overraskelse for Lægreid. 

"Jeg fik et helt chok. Jeg hører, at jeg er otte sekunder efter 100 meter, så det er helt vildt, det han laver," fortæller Lægreid til NRK.

I mændenes samlede World Cup udvider Johannes Thingnes Bø sin føring ned til føromtalte Sturla Holma Lægreid, mens Vetle Sjåstad Christiansen konsoliderede sin tredjeplads, da seneste års samlede World Cup-vinder, franske Quentin Fillon Maillet, havde en forfærdelig dag, der sluttede med en placering som nummer 20.

Ligeså suveræn er Johannes Thingnes Bø i den samlede stilling i sprinten, hvor Thingnes Bø ganske enkelt har vundet rub og stub i denne sæson, fem ud af fem mulige med sejre i Kontiolahti, Hochfilzen, Annecy-Le-Grand-Bornand og Pokljuka op til fredagens sejr.

Det var samtidig femte sejr i streg for Thingnes Bø, endda sæsonens anden stime på fem sejre, den første af disse kun afbrudt af to sejre af landsmændene Lægreid og Johannes Dale. Således har norske skiskytter altså vundet 12 ud af 13 løb, med kun svenske Ponsiluoma som ikke-norske vinder hidtil.

Med sejren ligger lørdagens jagtstart samtidig lige til højreskien, om man vil, for Johannes Thingnes Bø, der altså kommer til at starte med et forspring på 31 sekunder til Ponsiluoma og 37 sekunder til Lægreid.