I sin helt egen klasse: Johannes Thingnes Bø satte alle til vægs i Ruhpolding

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
I sin helt egen klasse: Johannes Thingnes Bø satte alle til vægs i Ruhpolding
Pew pew. Selvom Johannes Thingnes Bø ikke ligefrem var knivskarp på standpladsen, vandt nordmanden alligevel overbevisende søndag.
Pew pew. Selvom Johannes Thingnes Bø ikke ligefrem var knivskarp på standpladsen, vandt nordmanden alligevel overbevisende søndag.
Christof Stache/AFP
Det blev nok engang til en overlegen sejr for norske Johannes Thingnes Bø, da der søndag blev afviklet fællesstart i Ruhpolding.

I skiskydning kan man komme langt ved at være hurtigere end alle andre på løjpen. Det kan Johannes Thingnes Bø attestere – og det kan alle nordmandens konkurrenter også.

For søndag eftermiddag satte han dem alle til vægs, da der blev kørt fællesstart i sydtyske Ruhpolding, hvor Thingnes Bø også onsdag formåede at slutte allerøverst på podiet i den individuelle skiskydning.

Onsdag var det den ganske formstærke 30-årige Vetle Sjåstad Christiansen, der indtog andenpladsen, og det var det såmænd også i søndagens 15 kilometer fællesstart.

De to nordmænd trak fra allerede i første runde, hvor ingen kunne følge dem, men da begge måtte ud på en strafrunde efter første skydning, blev både Thingnes Bø og Sjåstad Christiansen sat tilbage. De beviste dog, at ingen kan matche deres hurtighed i sporet på de efterfølgende runder, så da skiskytterne gik ud fra fjerde og sidste skydning, var det med Sjåstad Christiansen i front en håndfuld sekunder foran Thingnes Bø.

Men ingen kan følge Thingnes Bø på løjpen, heller ikke landsmanden Vetle Sjåstad Christiansen. På femte og sidste omgang fik Thingnes Bø således både hentet og plantet Sjåstad Christiansen, således at den suveræne 29-årige World Cup-førende Thingnes Bø kunne køre over målstregen i ensom majestæt.

Der var i det hele taget total norsk dominans i Ruhpolding søndag, for også tredje- og fjerdepladsen blev besat af nordmænd. Sturla Holm Lægreid tog sig således af det nederste trin på podiet, hvorfor Tarjei Bø blev sorteper i kampen om en podieplads.

Seneste sæsons World Cup-vinder, franske Quentin Fillon Maillet, havde en forfærdelig dag og sluttede som 16 med hele fire strafrunder undervejs, endda én strafrunde færre end tyskernes hjemmebanefavorit, Benedikt Doll, der tog sig af placeringen lige foran Fillon Maillet.

Dagens største positive overraskelse var litauiske Vytautas Strolia, der, på trods en placering som nummer 21 i den samlede World Cup og et resultat som nummer 32 i onsdagens individuelle løb, tog en flot sjettepladsen.

Johannes Thingnes Bø har nu vundet ni ud af i alt 12 individuelle World Cup-løb i denne sæson. 20. og 21. januar er der igen individuelle løb på programmet for herrerne, hvor først 10 kilometer sprint og efterfølgende 12,5 kilometer jagtstart venter i Antholz-Anterselva i Sydtirol.