Kæmpe grønlandsk præstation i Bayern: Slettemark leverede karrierens største resultat

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kæmpe grønlandsk præstation i Bayern: Slettemark leverede karrierens største resultat
Kæmpe grønlandsk præstation i Bayern: Slettemark leverede karrierens største resultat
Kæmpe grønlandsk præstation i Bayern: Slettemark leverede karrierens største resultat
Profimedia
Mens italienske Lisa Vittozzi fik hul på bylden efter flere års individuel sejrstørke, så skaffede Ukaleq Slettemark sig sine første World Cup-point i karrieren. Den 21-årige grønlænder skød perfekt på torsdage individuelle skiskydning og sluttede som nummer 21, hvormed hun også er kvalificeret til søndagens fællesstart.

Der var ikke nogen tvivl om, hvem sejren skulle tilfalde i torsdagens individuelle skiskydning i tyske Ruhpolding, for her var italienske Lisa Vittozzi nemlig helt suveræn med 20 fuldtræffere ud af 20 mulige og den tredjehurtigste tid på løjpen, kun overgået af Denise Herrmann-Wick og Julia Simon.

Til gengæld var der noget mere spænding om, hvem der skulle kvalificere sig til søndagens fællesstart i bayerske Ruhpolding, for lige pludselig bankede grønlandske Ukaleq Slettemark, der ved vinter-OL i Beijing stillede op for Danmark, på døren til en startplads søndag. 

Det gjorde hun efter en ligeså perfekt skydning som vindende Lisa Vittozzi. Slettemark, der har sin klare spidskompetencer i skydninger, var således fejlfri, og der var faktisk kun seks sekunder imellem Slettemark og Vittozzi i skydningerne. 

Til gengæld er Ukaleq Slettemark stadig en ung skiskytte, 21 år gammel, og der mangler endnu noget fart i sporet. Heldigvis var der, modsat hos herrerne onsdag, tale om en tætpakket løjpe - faktisk direkte iset visse steder, som Elisa Gasparin måtte erfare få meter efter starten, da schweizeren styrtede - og det var lige præcis sådan et underlag, der passede Slettemark. Samtidig slap kvinderne også for at døje med de strømproblemer, der plagede herrerne onsdag.

Første World Cup-point

Så selvom 21-årige Slettemark blot var nummer 56 på løjpen målt på langrendstid, kunne Slettemark altså med sin perfekte skydning presse sig ind på en flot, flot placering som nummer 21, selvom der løb mere end 70 skiskytter i mål efter Slettemark, der startede som nummer 24 i torsdagens individuelle løb på i alt 15 kilometer. 

Resultatet som nummer 21 kaster karrierens allerførste World Cup-point af sig for Ukaleq Slettemark, 20 af slagsen, og samtidig kvalificerer Slettemark sig til søndagens fællesstart for første gang i World Cup-karrieren. 

Slettemark var én af seks skiskytter til torsdag at skyde perfekt. Foruden føromtalte Lisa Vittozzi og Slettemark skød også franske Lou Jeanmonnot, moldaviske Alina Stremous, tjekkiske Jessica Jislová og østrigske Tamara Steiner perfekt. Jeanmonnot sikrede sig andenpladsen med sin flotte præstation, foran landsmanden Julia Simon, der lige præcis fik skubbet Vittozzis landsmand Dorothea Wierer udenfor podiet. 

Det var Lisa Vittozzis tredje individuelle World Cup-sejr i karrieren. I den samlede World Cup fører Julia Simon fortsat foran svenske Elvira Öberg. Lisa Vittozzi sprang seks pladser op med sin sejr og indtager nu tredjepladsen. Med sine 20 nyerhvervede World Cup-point ligger den 21-årige grønlænder som nummer 62 i den samlede World Cup, hvilket gør hende til den 12. bedste U25-skiskytte.