Brasilien får tre dage til at sørge over landsholdslegendes død

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brasilien får tre dage til at sørge over landsholdslegendes død

Der er landesorg i Brasilien.
Der er landesorg i Brasilien.GABRIEL BOUYS/AFP
Det brasilianske folk får i tre dage til at sørge over tabet af Mario Zagallo, som fredag gik bort i en alder af 92 år.

Det har landets præsident, Luiz Inácio Lula da Silva, ofte omtalt som Lula, besluttet.

Zagallo vandt som spiller VM med Brasilien to gange. Han vandt desuden den prestigefyldte turnering en enkelt gang som træner og en enkelt gang som assistenttræner.

"Han var en af de bedste fodboldspillere og trænere nogensinde," siger præsident Lula i en officiel udtalelse.

"Modig, passioneret ... Han efterlader sig et budskab af kærlighed, dedikation og viljen til at overkomme for vores land - og for fodbold i hele verden."

Fra resten af fodboldverden tikkede medfølende beskeder til Brasilien ligeledes ind.

"Zagallos indflydelse på fodbold - og i særdeleshed brasiliansk fodbold - er uden sidestykke," lyder det fra Gianni Infantino, som er præsident for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

"Han bliver husket som brasiliansk fodbolds "Godfather" (reference til mafiafilmen af samme navn fra 1972, red.), og hans tilstedeværelse vil blive savnet. Historien om VM i fodbold kan ikke fortælles uden Mario Zagallo."

Zagallos bedrifter ved VM i fodbold er nærmest unikke.

Ud over ham er det kun tyske Franz Beckenbauer og franske Didier Deschamps, som kan prale af at have vundet turneringen både som træner og som spiller.

Brasilien får søndag mulighed for at tage afsked med Zagallo ved en mindehøjtidelighed klokken 13.30 dansk tid i Rio de Janeiro.

Derefter bliver han begravet på kirkegården São João Batista, hvor han kommer til at ligge side om side med nogle af historiens mest berømte brasilianere.