Leverkusen vinder DFB Pokalen og double trods udvisning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leverkusen vinder DFB Pokalen og double trods udvisning

Granit Xhaka scorede kampens enlige mål.
Granit Xhaka scorede kampens enlige mål.AFP
Ikke en treble, men i det mindste en double: Efter at have vundet Bundesligaen vandt Bayer Leverkusen også DFB Pokalen. Werkself besejrede 1. FC Kaiserslautern 1:0 (1:0) i finalen. Tre dage efter det smertefulde 3-0-nederlag til Atalanta Bergamo i Europa League-finalen i Dublin sikrede Granit Xhakas skud fra 20 meter (16') Bayers anden pokaltriumf siden 1993 - og afværgede en stor skuffelse i slutningen af sæsonen. Men efter at Odilon Kossounou havde fået sit andet gult kort, måtte Werkself ryste i bukserne fra det 44. minut.
Statistik for Kaiserslautern mod Leverkusen
Statistik for Kaiserslautern mod LeverkusenFlashscore

For Kaiserslautern - pokalvindere i 1990 og 1996 - var det deres sjette nederlag i deres ottende finale. Friedhelm Funkels hold gik glip af at blive den anden anden andendivisionsklub efter Hannover 96 (1992) til at vinde titlen og den femte klub fra en lavere liga til at nå Europa Cuppen.

1. FC Kaiserslautern vs. Bayer Leverkusen

Funkel blev nægtet en drømmeafsked i sin sidste kamp som FCK-træner, men klubben vil stadig fejre deres spændende pokalsæson og deres forbliven i 2. Bundesliga søndag eftermiddag på deres hjemmebane, Stiftsplatz.

Statistik for Kaiserslautern mod Leverkusen
Statistik for Kaiserslautern mod LeverkusenFlashscore

Samtidig vil Bayers helte blive budt velkommen hjem - med en bilkortege, en optagelse i Den Gyldne Bog og en fest i BayArena. Og propperne kan også springe i Heidenheim: Takket være pokaltriumfen kvalificerede FCH sig til Conference League-playoffs på ottendepladsen i den forgangne Bundesliga-sæson.

Ekstatisk stemning siden daggry

Der var ekstase i rødt i hovedstaden fra de tidlige morgentimer lørdag. Bayer-fansene kom i stemning på Hammarskjöldplatz, og der var en veritabel massemigration, især fra Pfalz.

Langt over 30.000 fans af de røde djævle skabte en fantastisk stemning på Breitscheidplatz og på deres fanmarch - og de heldige billetindehavere skabte også hjemmekampstemning på det olympiske stadion.

En overdimensioneret djævel foran store pyro-vulkaner tårnede sig op over østblokken, da de kom ind på stadion - og Funkel udstrålede også håb. "Vi vil kæmpe lige til det sidste," sagde den 70-årige på Sky forud for sin tredje pokalfinale som træner.

Hans modpart Alonso roterede på fem positioner i forhold til sæsonens første nederlag i løbet af ugen og brugte både sæsonens helt store spiller Florian Wirtz, Patrik Schick og Jonas Hofmann for at give koncentreret angrebskraft. Kossounou kom også ind i forhold til onsdagens kamp - og blev straks identificeret som et svagt punkt af Kaiserslautern.

Bedømmelse af spillere: Kaiserslautern vs. Leverkusen
Bedømmelse af spillere: Kaiserslautern vs. LeverkusenFlashscore

Den ivorianske landsholdsspiller kunne kun stoppe det første farlige kontraangreb fra Lautern, der spillede i særlige hvide trøjer til ære for det nyligt afdøde klubikon Andreas Brehme, med et frispark, som han fik et gult kort for tidligt i kampen (3. minut). Og kort før pausen havde dommer Bastian Dankert intet andet valg end at udvise ham, efter at han havde sparket Boris Tomiak.

Xhakas drømmemål gør forskellen

Bayer dominerede tidligt begivenhederne under landstræner Julian Nagelsmanns vågne øje. Først blev chancer fra Schick (13) og Wirtz efter et fantastisk sololøb (15) afværget i det sidste øjeblik, men FCK-keeper Julian Krahl var dog magtesløs over for Xhakas velplacerede skud fra 20 meter.

Med føringen i ryggen gjorde Bayer ikke mere end nødvendigt - men blev alligevel straffet med en udvisning. Tobias Raschl var tæt på at udligne kort efter (45.+3).

"Bayer er nervøse", råbte Lautern-fansene - og underhundene lugtede faktisk en sensation.

Indskiftede Ragnar Ache tvang Hradecky til en strålende redning (62'), inden Jeremie Frimpong missede en endelig afgørelse i den anden ende (75').