Start på sandhedens uger for Leverkusen: Vi kan tabe eller vinde alt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Start på sandhedens uger for Leverkusen: Vi kan tabe eller vinde alt
Xabi Alonso krammer sin stjernespiller Florian Wirtz.
Xabi Alonso krammer sin stjernespiller Florian Wirtz.AFP
Sandhedens uger begynder for Bayer Leverkusen. Tre titler er mulige for Werkself.

Xabi Alonso kan ånde lettet op. Den"store bekymring" for, at en af hans stjerner ville blive skadet i landskampspausen før den "brutale april måned",har været ubegrundet.

Nøglespillere som Florian Wirtz, Jonathan Tah og Robert Andrich vender tilbage til Leverkusen fra det tyske landshold med stor selvtillid efter lovende præstationer, og dermed kan slutspurten om tre titler begynde. 

"Det er vigtigt, at vi får en god start igen. Og så opnår vi forhåbentlig noget rigtig stort i slutningen af sæsonen," siger Jonas Hofmann forud for lørdagens hjemmekamp mod TSG Hoffenheim, som indleder sandhedens uger for det stadig ubesejrede Werkself.

Til kampens centrum: Leverkusen vs. Hoffenheim

Historisk tredobbelt chance

Med et forspring på ti point ned til Bayern München er det første tyske mesterskab inden for rækkevidde. I DFB Pokalen er vejen til titlen klar som det eneste tilbageværende Bundesliga-hold. Og Wirtz og co. vil også gerne fortsætte med at skabe furore i Europa League."Vi kan tabe meget. Men vi kan også vinde alt. Jeg er mere tilhænger af at sige, at vi kan vinde alt. For det andet lyder så negativt," siger Hofmann.

Der venter Leverkusen et hårdt program, hvor de engelske uger er spækket med neglebidende knald-eller-fald kampe og spændende dueller mod Borussia Dortmund og VfB Stuttgart. Men topholdet ryster ikke på hånden.

"Vores grundholdning har ikke ændret sig," siger sportsdirektør Simon Rolfes:"Vi går ind til kampene for at vinde. Det vil fortsat være tilfældet. Det er det, der gør os succesfulde. Det er sådan, vi vil fortsætte."

Leverkusen har nogle store udfordringer foran sig.
Leverkusen har nogle store udfordringer foran sig.Flashscore

De konstante spekulationer om træner Alonsos fremtid bør ikke skabe nogen uro, da spanieren står øverst på Bayern Münchens liste. Bayer ville foretrække at beholde den 42-årige. Alonso er et"geni", sagde angriberen Victor Boniface i "Sport Bild" om sin træner, alle ved,"hvor god han var som spiller. Men han er lige så god som træner."

Nigerianeren arbejder på sit comeback efter en skade, og den stærke angriber kan blive et trumfkort i sæsonens slutspurt. Hvis han skulle vælge en titel, ville han vælge mesterskabet, siger Boniface.

"Denne store klub savner mesterskabstrofæet. Det ville være en ære for mig at være en del af denne historiske succes," siger Boniface: "Men ingen her ønsker at vælge."