Matthäus: Xabi Alonso "har langt bedre muligheder" end Liverpool

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Matthäus: Xabi Alonso "har langt bedre muligheder" end Liverpool
Bayer Leverkusen har en chance for at vinde the treble under træner Xabi Alonso
Bayer Leverkusen har en chance for at vinde the treble under træner Xabi AlonsoAFP
Den tyske legende Lothar Matthäus (63) sagde onsdag, at et skifte til Liverpool til sommer "ikke var den rigtige mulighed" for den eftertragtede Bayer Leverkusen-træner Xabi Alonso (42).

Alonso er blevet sat i forbindelse med et skifte til Liverpool, Real Madrid og Bayern München, klubber, hvor han allerede var i sin aktive karriere, og han har indtil videre gjort et fantastisk stykke arbejde i Leverkusen, der er førende i Bundesligaen.

Meverkusen er 10 point foran Bayern München og på vej mod sin første tyske titel nogensinde med otte kampe tilbage i denne sæson.

I et interview med AFP og andre medier onsdag sagde Matthäus, at det ville være svært for enhver træner at følge den afgående manager Jürgen Klopp, og at den efterspurgte Alonso burde blive i Leverkusen.

"Liverpool er ikke den rigtige mulighed for Xabi Alonso efter denne sæson," sagde han. "Han har bedre muligheder."

Matthäus tilbragte størstedelen af sin karriere i Bayern og sagde, at han ville byde Alonso velkommen som erstatning for den afgående træner Thomas Tuchel til sommer, men indrømmede, at i München "vil Alonso være nødt til at opbygge et nyt hold for fremtiden med nye spillere".

Leverkusen har vundet 34 og spillet fire uafgjorte ud af 38 kampe i denne sæson. Med klubben i finalen i den tyske pokalturnering og kvartfinalen i Europa League har Alonso sat Leverkusen på kurs mod en trippel.

Matthäus siger: "Hvorfor flytte til Liverpool? Hvorfor skulle han forlade dette smukke hold, som gør os glade med deres smukke fodbold, ligesom Barcelona for 12 år siden?"

Klopp chokerede fodboldverdenen i januar, da han meddelte, at han ville forlade Liverpool ved udgangen af sæsonen efter ni år hos Liverpool.

Matthaus sagde, at Klopps succes i Liverpool gjorde ham svær at efterfølge: "At være træner i Liverpool efter Jürgen Klopp er ikke let, for Jürgen er en helt, han er fantastisk. Det, han gjorde, var fantastisk, og hvad kan man gøre, som var meget bedre?"

Kaptajnen, der vandt verdensmesterskabet i 1990, roser den nuværende tyske landsholdstræner Julian Nagelsmann og siger, at holdet var "på rette vej" efter sejre over Frankrig og Holland i sidste uge.

Matthaus tilføjer dog: "I Tyskland er det vores drøm og ønske, at Jürgen Klopp bliver den næste landstræner."