Köln desperate før møde med Bo Henriksen: Fan inviteret til at give trup kæmpe opsang

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Köln desperate før møde med Bo Henriksen: Fan inviteret til at give trup kæmpe opsang
Timo Schultz vil holde liv i troen på at blive i ligaen.
Timo Schultz vil holde liv i troen på at blive i ligaen.Profimedia
Situation i kriseramte 1. FC Köln er på det nærmeste på kogepunktet før klubben på søndag møder Bo Henriksens Mainz i et sandt nedrykningsslag.

En bizar hændelse under træningen i torsdags viser, hvor anspændt situationen er: En fan, der konstant råbte "Børnehave" efter spillerne blev inviteret ind på banen af assistenttræner Kevin McKenna, hvor han fik lov til at give de synligt irriterede professionelle en opsang. Først derefter fortsatte forberedelserne til alt-eller-intet-kampen i Mainz.

Aktionen var i tråd med den desperate stemning, der har hersket i Köln siden det chokerende nederlag mod Darmstadt 98 på 0-2. Afstanden til 16. pladsen er fem point, og på søndag vil kun en sejr mod de direkte rivaler hjælpe."Når det kommer til stykket, kan vi nu indtage en indstilling, hvor vi giver totalt los" siger træner Timo Schultz.

"Vi har nu en 'we don't give a shit'-attitude sagde angriberen Mark Uth: "Vi skal ønske at have bolden, vi skal vise mere hårdhed i tacklingerne." Hvis det ikke sker, kan den syvende nedrykning i klubbens historie - alle på bare 26 år - næppe undgås.

FC-legenden Daum tror ikke længere på, at klubben kan undgå nedrykning

Men der er stadig et glimt af håb. "Vi har stadig points nok til at kunne hente hold foran os", siger Schultz: "Men det kræver, at vi præsterer anderledes, ellers behøver vi ikke at begynde at tælle point." 

Modstanderne fra Mainz, der for nylig har samlet 11 point i fem kampe under træner Bo Henriksen og kun RB Leipzig og Bayer Leverkusen har samlet flere i denne periode.Henriksen vil dog ikke glæde sig for tidligt. Opgøret mod Köln er "den næste finale", siger danskeren:"Vi skal blive ved med at jagte." 

Nederlaget mod Darmstadt satte FC i en alvorlig knibe.
Nederlaget mod Darmstadt satte FC i en alvorlig knibe.Flashscore

I 15 udekampe er det indtil videre kun blevet til én sejr for FC Köln, da de vandt 1-0 i Darmstadt i begyndelsen af december. "Vi er nødt til at være på fuld styrke lige fra starten," siger Uth. "Vi har kun denne ene chance."

En chance, som mange i Köln ikke længere tror på."Hvor trist det end lyder, så går jeg ud fra, at FC Köln desværre rykker direkte ned," siger den tidligere træner Christoph Daum til magasinet 11Freunde. "Jeg kan ikke forestille mig, hvordan klubben stadig kan gribe en redningsplanke fra nedrykning."

Til kampens centrum: Mainz 05 vs. 1. FC Köln