Bo Henriksen godt på vej til at skabe miraklet i Mainz med livsvigtig sejr

Bo Henriksen godt på vejr til at skabe miraklet i Mainz med livsvigtig sejr
Bo Henriksen godt på vejr til at skabe miraklet i Mainz med livsvigtig sejrProfimedia
Bo Henriksen er godt på til på mirakuløs facon at redde Mainz fra nedrykning i den tyske Bundesliga.

Klubben er ubesejret i de seneste fire kampe, men lå før dagens møde med Hoffenheim på 16.pladsen, der giver en playoff-kamp mod 2. Bundesliga nr. 3 om nedrykning eller forblivelse i Bundesligaen.

Det startede ellers skidt for Bo Henriksens mandskab, der gik til pause efter en scoring af Hoffenheims Pavel Kaderabek.

Men i anden halvleg formåede Mainz, at score hele fire gange, og da Bochum samtidig kun kunne spille 1-1 hjemme mod Heidenheim, rykkede Mainz op på 15.pladsen med en bedre målscore.

På Allianz Arena formåede Bayern Münche at udskyde Bayer Leverkusens mesterskabsfest ved at vinde 2-0 hjemme over FC Köln i den tyske Bundesliga.

Med den knebne pligtsejr er Bayern München på andenpladsen 13 point efter Leverkusen med fem kampe tilbage.

Leverkusen kan selv afgøre det søndag, hvis holdet vinder hjemme over Werder Bremen. Så vil det tyske mesterskab være en realitet efter 11 sæsoner med Bayern München som mester.

Bayern München ledte lørdag længe efter den scoring, der kunne afgøre kampen. Og den kom efter 65 minutter.

Her modtog Bayerns centrale midtbanespiller Raphaël Guerreiro på kanten af feltet efter et hjørnespark.

Portugiseren fik plads og tid til at hamre bolden mod mål, og den skruede ind ved fjerneste stolpe.

Bayern München - FC Köln - Kamp-statistik
Bayern München - FC Köln - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Kort inde i anden halvleg var der malurt i bægeret for Bayern München, der var nødt til at udskifte Kingsley Coman med en muskelskade.

Den franske kantspiller var netop vendt tilbage efter en skade, og det så ikke godt ud, da han blev hjulpet af banen.

Bayern München kontrollerede resten af kampen uden at score yderligere.

Sejren kunne dog godt være blevet større, da Mathys Tel fik testet FC Köln-keeper Marvin Schwäbe tidligt i anden halvleg.

Indskiftede Steffen Tigges havde også en chance for at udligne for FC Köln, da Bayern München mistede en bold i egen forsvarszone. Men Bayern-keeper Sven Ulreich fik reddet skudforsøget.

I stedet cementerede veteranen Thomas Müller sejren for Bayern München i tillægstiden.

Hos FC Köln startede den centrale midtbanespiller Jakob Christensen for første gang for klubben, og han fik fuld spilletid og leverede en godkendt præstation.

Rasmus Carstensen kom ikke på banen for FC Köln, der med nederlaget kom i endnu større problemer i bunden af rækken.