Wind bryder måltørke og sikrer vigtig sejr i bundgyser

Wind scorer det afgørende mål.
Wind scorer det afgørende mål.Profimedia
Et uhyre vigtigt bundbrag i Bundesligaen blev lørdag afgjort af danskeren Jonas Wind, da Wolfsburg slog Bochum med 1-0.

Det var landsholdsangriberen første mål for klubben i fem måneder, og sejren sikrer Wolfsburg tre livsvigtige point i den bundkamp, som holdet i den grad er blevet en del af.

Statistik
StatistikOpta by Stats Perform

Wolfsburg har nu mere luft til nedrykningsstregen i Bundesligaen. Holdet har fem point ned til Mainz på 16.-pladsen, der giver en playoffkamp om at undgå nedrykning.

Derudover har holdet otte point ned til FC Köln på 17.-pladsen, der er en direkte nedrykningsplads.

Efter 39 minutter fik udeholdet fra Bochum et mål annulleret for offside. Kort tid efter sørgede danske Jonas Wind så for, at det i stedet var Wolfsburg, der kom på sejrskurs.

Jonas Wind opsnappede bolden på kanten af feltet, og den danske landsholdsangriber bragte med venstrefoden hjemmefansene i ekstase med 1-0-målet kort før pausefløjt.

Det var Jonas Winds første mål for Wolfsburg i fem måneder, efter at angriberen ikke har scoret i 17 ligakampe i træk. Seneste mål fra Winds fødder var 25. november sidste år i en kamp mod Leipzig.

Wind blev skiftet ud efter 65 minutter, men flere mål faldt der ikke, så danskeren blev matchvinder i Wolfsburgs afgørende bundsejr.

I den anden ende af Bundesligaen vandt Leipzig snævert med 2-1 ude over Heidenheim. Leipzig var uden danske Yussuf Poulsen, som er skadet.

Det lignede et pointtab for Leipzig, der kæmper med om Champions League-pladserne, men et sent mål af Loïs Openda sikrede tre point.

Sejren betyder, at Leipzig er på fjerdepladsen i ligaen med 59 point. Holdet har tre point ned til Dortmund, der har en kamp i hånden søndag mod mestrene fra Bayer Leverkusen.

Heidenheim er midt i rækken på tiendepladsen med 34 point.