Lejesvend kickstartede Leverkusens gulddrømme mod sin arbejdsgiver fra Bayern

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lejesvend kickstartede Leverkusens gulddrømme mod sin arbejdsgiver fra Bayern

Opdateret
Stanisic "fejrer" sin scoring mod sin reelle arbejdsgiver.
Stanisic "fejrer" sin scoring mod sin reelle arbejdsgiver.Profimedia
Lørdagens sene kamp i Bundesligaen var på forhånd udråbt som sæsonens største kamp i tysk fodbold.

Leverkusen havde dog forbløffende nemt ved at udklassere Bayern München både i defensiven og offensiven og kan med en sikker sejr på 3-0 kalde sig guldfavoritter for alvor, da de nu har fem point ned til netop Bayern.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Selvfølgelig skulle det forinden også regne med ting inden kampstart i Leverkusen. Som det havde været tilfældet i flere andre kampe i de tyske ligaer, blev der kastet tennisbolde, chokolademønter og stole på banen i protest mod udenlandske investorers mulighed for at købe sig ind i tysk fodbold. 

Hovedbegivenheden var dog opgøret mellem Bayer Leverkusen og Bayern München, et vaskeægte topopgør, hvor stadigt ubesejrede Leverkusen med en sejr kunne distancere de forsvarende mestre med fem point, mens Bayern omvendt kunne indtage førstepladsen med en sejr. 

Kampen fik en lige, omend lidt forsinket indledning, hvor begge hold følte hinanden på tænderne. 

Men efter 17 minutter var Leverkusen sviende tæt på at komme foran efter små genialiteter fra den 20-årige playmaker Florian Wirtz. Og på det følgende hjørne bragte værterne sig foran.

 Et snedigt indlæg fra Robert Andrich fik lov at nå helt over til bagerste stolpe, hvor backen Josip Stanisic, der er udlejet af netop Bayern, havde listet sig frem og nemt kunne passere Manuel Neuer, der var blevet kampklar trods en mindre skade. Kroaten fejrede sin scoring meget afdæmpet,  men det gjorde resten af BayArena bestemt ikke. 

De 32-dobbelte tyske mestre virkede rystede og havde efter en halv time kun haft to afslutninger mod Leverkusens mål trods en boldbesiddelse på over 60 procent.

Leroy Sané var tæt på at komme frem til en afslutning inden pausen, men meget typisk blev bolden tacklet væk foran næsen på ham.

Ved pausen var Leverkusen dermed foran med fem point ned til Bayern, og Thomas Tuchel var ved at blive udmanøvreret af den noget mere uerfarne Xabi Alonso på Leverkusens bænk.

Begge managers begyndte dog anden halvleg uden ændringer. Men Leverkusen var stadig bedst og fordoblede efter kort tid deres føring.

Denne gang var det Stanisic' makker på den modsatte fløj, Alejandro Grimaldo, der tog den lange tur op i Bayerns felt og efter fikst et-to spil med Nathan Tella gennem et hullet Bayern-forsvar tordnede bolden forbi Neuer. 

Nu var der for alvor dømt guldrus på det 30.000 mand store stadion. 

Samtidigt virkede Bayern tiltagende rådvilde under Leverkusens pres og kunne fortsat ikke rigtig producere chancer, selvom den gamle ræv Thomas Müller var kommet på banen. Målmaskinen Harry Kane var tværtimod helt usynlig.

Løse chancer blev hurtigt afværget af et bomstærkt hjemmeforsvar, og Leverkusen holdt generelt kontrollen.

Omvendt var føringen ved at blive endnu større mod slutningen, hvor det kun var store redninger af Neuer, der holdt cifrene nede.

Da Bayern kastede alt, inklusive Manuel Neuer, frem til sidst, kunne Jeremie Frimpong efter en hurtig kontra dog lukke kampen endegyldigt til slutcifrene 3-0.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

Xabi Alonsos mandskab er dermed fortsat ubesejret og solidt placeret i førersædet på kurs mod deres første tyske mesterskab nogensinde. 

Omvendt er Harry Kane tilsyneladende ved at blive snydt for sit første mesterskab overhovedet endnu en gang efter sit skifte fra Tottenham i jagten på guld. 

Stillingen
StillingenFlashscore

Opdateres