Unge midtbanemaestroer er hovedpersoner i topopgøret mellem Leverkusen og Bayern

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Unge midtbanemaestroer er hovedpersoner i topopgøret mellem Leverkusen og Bayern

Leverkusens midtbanespiller Florian Wirtz
Leverkusens midtbanespiller Florian WirtzAFP
Lørdagens titeldefinerende opgør mellem Bayer Leverkusen og Bayern München har deltagelse af holdenes respektive 20-årige tyske midtbane-wunderkids - Florian Wirtz og Jamal Musiala.

Wirtz og Musiala blev født med ni ugers mellemrum i 2003 og ser ud til at udgøre kernen i Tysklands midtbane i det næste årti, men vil først stå over for hinanden i en kamp, der kan få enorme konsekvenser for ligatitlen.

En sejr på hjemmebane vil sende Bayer Leverkusen fem point foran med 13 kampe tilbage i denne sæson og sætte Xabi Alonsos hold i førersædet til en første Bundesliga-krone.

En Bayern-sejr vil gøre det muligt for Thomas Tuchels hold at overhale Leverkusen på førstepladsen og samtidig blive det første hold til at påføre rivalerne, der er ubesejrede i 30 kampe i denne sæson, et nederlag.

I hjertet af den ubesejrede stime er Wirtz.

Wirtz har længe været udråbt som Tysklands næste store håb på midtbanen og er kommet til sin ret under Alonso.

Wirtz minder om en ung Kevin de Bruyne, og han har trukket i trådene på midtbanen, lavet 15 assists og scoret otte mål i alle turneringer i denne sæson.

Intet sted var Wirtz' indflydelse tydeligere end i tirsdagens 3-2-sejr i kvartfinalen i den tyske pokalturnering, hvor hans to assists hjalp Leverkusen med at overvinde et fremragende Stuttgart og nå blandt de sidste fire.

Wirtz i Bundesligaen i denne sæson
Wirtz i Bundesligaen i denne sæsonFlashscore

Mens Wirtz voksede op 20 minutter fra Leverkusen i Pulheim, tilbragte Stuttgart-fødte Musiala en stor del af sin barndom i England, før han som 16-årig skrev under for Bayern.

Musiala valgte at repræsentere sit fødeland i stedet for England og strålede ved VM i Qatar i 2022, hvor han måske var den eneste tyske spiller med sit omdømme intakt efter en skuffende turnering.

Han har siden skrevet sig ind i klubbens historiebøger, da han scorede i det 89. minut på sidstedagen af sidste sæson i Köln og dermed hjalp stærkt til med at vinde Bayerns Bundesliga-titel.

Musiala i Bundesligaen i denne sæson
Musiala i Bundesligaen i denne sæsonFlashscore

Sammen med fløjspilleren Leroy Sane har Musiala i denne sæson udgjort kernen i Bayerns kreative offensiv, hvilket har givet angriberen Harry Kane mulighed for at blomstre i front med 24 mål i 20 ligakampe.

Alonso, der er veteran fra store kampe for klub og land, forsøgte at nedtone følelserne omkring lørdagens kamp og sagde, at hans hold ville forberede sig "som altid".

"Vi spiller mod Bayern, det bedste hold i Tyskland, men vi forbereder os som altid," understregede han. "Mod Bayern skal man score mod dem en, to, tre gange for at vinde. Det er Bayern, det ligger i deres DNA at vinde," tilføjede Alonso, der selv tilbragte tre år i München som spiller og vandt tre ligatitler.

En at holde øje med: Xavi Simons(RB Leipzig)

Xavi Simons ankom til Leipzig på en etårig lejeaftale fra Paris Saint-Germain i sommer og er hurtigt blevet en uundværlig del af Marco Roses hold i en alder af bare 20 år.

Xavi har lavet syv assists i ligaen i denne sæson, men fortalte Bundesligaens hjemmeside, at han foretrækker at score frem for at skabe.

"Hvis du spurgte mig for år tilbage, ville jeg sige assist, men nu vil jeg sige mål. Når man scorer, er adrenalinen, man får, bare anderledes."

Xavis syv mål i alle turneringer i denne sæson, inklusive månedens mål i januar, viser hans variation for de tyske pokalvindere.

Vigtig statistik

30 - Bayer Leverkusen er ubesejret i 30 kampe i alle turneringer i denne sæson, med 26 sejre og fire uafgjorte.

14-2 - Efter at have vundet tre af deres seneste tre kampe mod Freiburg har Dortmund en samlet målscore på 14-2 på hjemmebane over deres rivaler.

24 ud af 20 - Harry Kane har scoret 24 ligamål i 20 kampe i denne sæson. Han har kun undladt at score i fem ligakampe, siden han kom til klubben.

Følg alle kampe her med Flashscore.