FIFA kan blive sagsøgt af spillerforening og ligaer på grund af tætpakket program

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA kan blive sagsøgt af spillerforening og ligaer på grund af tætpakket program

FIFA er blevet opfordret til at genoverveje planerne om at afholde et VM for klubhold med 32 hold.
FIFA er blevet opfordret til at genoverveje planerne om at afholde et VM for klubhold med 32 hold.Reuters
Verdensfodboldens styrende organ, FIFA, er blevet opfordret til at revidere planerne om at afholde et VM for klubhold med 32 hold i slutningen af næste sæson. FIFA risikerer at få et sagsanlæg på halsen, rapporterede BBC sent torsdag.

Alle tre europæiske klubturneringer vil blive udvidet til 36 hold fra næste sæson. Derudover skal der afholdes et FIFA Club World Cup med 32 hold i USA næste år fra 15. juni til 13. juli.

International Federation of Professional Footballers (FIFPRO) og World Leagues Association (WLA) udtrykte deres bekymring over de udvidede konkurrencer i et brev, som BBC Sport har gennemgået, og som er sendt til FIFA-præsident Gianni Infantino og generalsekretær Mattias Grafstrom.

I brevet står der, at den globale fodboldkalender er "mere end mættet", og at de nationale ligaer ikke er i stand til at organisere deres turneringer ordentligt, mens spillerne bliver presset ud over deres grænser med betydelige skadesrisici til følge.

Brevet nævnte også, at byrden "i sagens natur er misbrug ... (og) bringer de nationale ligaer i fare og påvirker spillernes sundhed og velbefindende."

FIFA reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om en kommentar til brevet, og FIFPRO og WLA har ikke besvaret en anmodning om yderligere oplysninger om deres bekymringer.

FIFPRO og WLA sigter mod at diskutere deres problemer med fodboldforbundets styrende råd på forbundets møde med 211 medlemmer den 17. maj i Bangkok, Thailand.

Hvis FIFA nægter at forpligte sig til at løse problemerne, vil FIFPRO og WLA informere deres medlemmer om deres muligheder, herunder at lægge sag an mod FIFA, står der i brevet ifølge BBC.

Omtaler