Pelés søn: "Min far ville være ked af det brasilianske landsholds krise"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pelés søn: "Min far ville være ked af det brasilianske landsholds krise"

En statue af den brasilianske fodboldlegende Pelé
En statue af den brasilianske fodboldlegende PeléAFP
Pelé "ville have været trist" over det nuværende brasilianske landsholds tilstand, siger hans søn Edinho til AFP i et interview få dage før den første årsdag for hans død på fredag.

Brasilien har kæmpet for at kvalificere sig til VM i 2026 og indtager i øjeblikket sjettepladsen i den sydamerikanske stilling, den sidste plads, der giver direkte kvalifikation.

Selecao har været foruden uden deres største nuværende stjerne, Neymar, som er langtidsskadet efter at have revet ledbåndene i knæet over.

"Denne krise opstod ikke fra den ene dag til den anden, der er store og komplekse problemer," siger den 53-årige Edinho, som er et af Pelés syv børn.

"Vi oplever en tilbagegang ... vi har stadig gode spillere, men tidligere havde vi flere spillere på højt niveau, end vi har i dag."

Edinho, som blev opfostret af sin mor, da Pelé og hun blev skilt kort efter, at de flyttede til New York, da han skrev kontrakt med New York Cosmos i 1975, tilføjer: "Der er ingen tvivl om, at hvis (Pelé) havde været der i år, ville han have været meget ked af det."

Santos, den brasilianske klub, hvor Pelé tilbragte det meste af sin karriere, går også igennem en hård periode, efter at de rykkede ned i anden division for første gang i klubbens 111-årige historie.

Klubben er plaget af økonomiske problemer og splid i bestyrelsen.

Det nuværende brasilianske landshold
Det nuværende brasilianske landsholdAFP

"Det er desværre ikke nogen overraskelse. Enhver, der har fulgt klubben, kunne have forudset et sådant scenarie" siger Edinho, som var Santos' målmand i flere sæsoner.

Ceremonierne for at markere fredagens etårsdag for Pelés død af kræft i en alder af 82 år forventes at blive afdæmpede.

De seks overlevende børn af manden, der anses for at være den største fodboldspiller i historien, vil holde et online møde for at markere øjeblikket, da flere bor i USA, mens en ceremoni er planlagt til at blive afholdt ved mausoleet i Santos, der blev åbnet for offentligheden i maj.

Edinho, hvis liv langt fra har været problemfrit, da han har siddet inde for hvidvaskning af penge og narkohandel, sagde, at tabet af hans far, der scorede 77 mål i 92 kampe for Brasilien, havde efterladt et stort hul i familiens liv.

"Han var enestående, vi savner ham meget," sagde Edinho. "Han bar vores lands største fodboldnavn, hvilket vi er meget stolte af."