Ekstern undersøgelse skal granske OB's katastrofesæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ekstern undersøgelse skal granske OB's katastrofesæson

OB skal kigge ind i sig selv efter nedrykningen.
OB skal kigge ind i sig selv efter nedrykningen.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En grundig undersøgelse skal afdække, hvad der er gået galt i OB, hvor ingen ifølge direktør er fritaget.

OB har bedt om ekstern hjælp for at finde ud af, hvad der er gået galt i den sæson, der har ført til klubbens første exit fra Superligaen siden 1998.

Det fortæller Enrico Augustinus, der er administrerende direktør i Odense Sport & Event, selskabet bag OB. Det gør han efter nederlaget til Viborg lørdag, da han hos Viaplay bliver spurgt, om for eksempel sportschef Björn Wesström kan forvente at blive smidt ud.

"Den evaluering, vi laver, er grundig og ikke kun intern. Vi har bedt om eksternt input, og når det foreligger, må vi kigge på, hvad der skal ske. Opdraget til evalueringen er, at alt skal undersøges, så ingen er fritaget," siger Enrico Augustinus til Viaplay.

Han slår i samme ombæring fast, at OB ikke har hyret Allan Gaardes firma Nexus til opgaven.

Det var den tidligere AaB-direktør, der som konsulent hjalp OB med at finde den voldsomt kritiserede Björn Wesström samt Andreas Alm, der for længst er fyret som træner.

Udmeldingen kom, efter at direktøren med en klump i halsen og knækket stemme måtte kæmpe sig igennem sit første svar i kølvandet på OB's 1-2-nederlag til Viborg.

"Det er en sort dag. Jeg kommer lige fra omklædningsrummet, og puha. Det er sateme slemt," siger Enrico Augustinus, som ikke kunne pege specifikt på, hvad der er gået galt i den fynske fodboldhøjborg.

"Det er svært i minutterne herefter. Vi tilførte ekstra økonomi i vinterhalvåret. Vi havde egentlig hentet, hvad vi skulle i sommer, men brugte vel små 20 millioner kroner i vinter i et forsøg på at hente spillere," siger han.

Enrico Augustinus forventer, at den eksterne evaluering ligger klar i den kommende uge.