Manchester United overlever City-bombardement: Vinder FA Cup efter talentscoringer

19-årige Kobbie Mainoo har i denne sæson fået et stort gennembrud for Manchester United. Lørdag nettede han i FA Cup-finalen på Wembley.Justin Tallis/AFP
Nok var Manchester City storfavoritter til lørdagens FA Cup-finale på Wembley, men efter to flotte scoringer af talenterne Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo i første halvleg, blev det i stedet Erik ten Hags Manchester United, der dermed vinder en tiltrængt titel efter en svær sæson. Kampen endte 2-1 til United efter en sen City-reducering.

Manchester United har vundet FA Cuppen for 13. gang og samtidig forhindret lokalrivalerne, de nykårede engelske mestre fra Manchester City, i at vinde en historisk double.

De engelske rekordmestre slog lørdag således de forsvarende mestre med 2-1 i finalen i verdens ældste fodboldturnering, og Erik ten Hags mandskab kan dermed fejre en forløsende afslutning på en ellers skuffende og udfordrende sæson. På trods af titlen er holdets manager Erik ten Hag tydeligvis ikke kommet videre med udvikling af holdet.

Alejandro Garnacho udnyttede efter en halv time en misforståelse mellem Citys målmand Stefan Ortega og forsvarsspilleren Josko Gvardiol til at bringe sit mandskab i spidsen i omkampen fra sidste års finale.

Kort tid efter slog det 19-årige stortalent Kobbie Mainoo til efter et kontraangreb. Manchester United, som sluttede sæsonen på en skuffende ottendeplads i Premier League, kvalificerer sig dermed også til næste sæsons Europa League takket være deres titel på Wembley lørdag. Manchester United skal nu vinde FA Cuppen blot én enkelt gang mere for at komme på niveau med rekordvinderne Arsenal med sine 14 titler.

Manchester City, som ville være blevet det første engelske hold, der havde vundet the double to sæsoner i træk, hvis de havde vundet lørdagens finale, missede flere gode muligheder for at udligne i anden halvleg.

Den norske superstjerne Erling Haaland ramte overliggeren efter 10 minutters spil af anden halvleg, og verdensmesteren Julian Alvarez skød forbi målet fra tæt hold omtrent 10 minutter efter Haalands skud på overliggeren. Belgiske Jérémy Doku kom på tavlen med blot tre minutter tilbage, men målet kom altså for sent for Pep Guardiolas tropper.

Manchester United bliver nu nødt til at gøre op med denne sæson. Ifølge medierne er det allerede besluttet, at ten Hag ikke får lov til at fortsætte. Thomas Tuchel, som har forladt de tyske rekordmestre Bayern München, er blandt dem, der rygtes til at være en potentiel efterfølger.