Kawhi leverer storkamp, mens Durant og Co. jokker i spinaten i første slutspilskamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kawhi leverer storkamp, mens Durant og Co. jokker i spinaten i første slutspilskamp
Kawhi Leonard var ikke langt fra sit playoff-bedste på 45 point, da han natten til mandag hældte 38 point i kurven mod Phoenix Suns.
Kawhi Leonard var ikke langt fra sit playoff-bedste på 45 point, da han natten til mandag hældte 38 point i kurven mod Phoenix Suns.
Christian Petersen/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Phoenix Suns kunne ikke stoppe Kawhi Leonard, da Arizona-mandskabet natten til mandag tabte første kamp af slutspilsserien mod Los Angeles Clippers.

Normalt vinder Phoenix Suns første kamp af en slutspilsserie. Det har de gjort i klubbens seneste seks slutspilsserier, og mens Devin Booker, Chris Paul og Deandre Ayton har udgjort stammen på Arizona-mandskabet, har det være hverdag som minimum at tage kamp nummer ét i en playoffserie.

Det gjorde de bare ikke natten til mandag, for her tabte de nemlig hjemme mod Los Angeles Clippers, der besøgte Footprint Center i Phoenix. Her måtte Booker og Co. se Clippers sejre med 115-110, efter en skuffende kamp for hjemmeholdet.

I denne sæson har man ellers tilføjet ingen ringere end Kevin Durant til holdet, men netop Durant fik en forfærdelig start på opgøret, da han i hele første periode ikke fik scoret ét eneste point. Det var blot tredje gang i karrieren, at Durant ikke lykkedes med at score et point i en periode, hvor han fik mere end 10 minutter på gulvet.

Til gengæld leverede Kawhi Leonard i den grad varen for Los Angeles Clippers. Den efterhånden 31-årige forhenværende San Antonio Spurs- og Toronto Raptors-spiller kom tidligere på sæsonen endelig tilbage efter en lang skadesperiode, og i sin slutspilsdebut for Clippers blev det til flotte 38 point for Kawhi, der samtidig hentede fem rebounds og uddelte fem assists.

Chris Paul stod naturligvis også for sin andel af assists for hjemmeholdet Phoenix, da han noterede sig for 10 assists. Det resulterede da også i en double-double, og det var altså gang nummer 578 i karrieren, at erfarne Chris Paul fik sin en double-double, men for allerførste gang i karrieren, var det ikke i pointkolonnen, at Paul nåede et tocifret tal. I stedet var det en double-double med 11 rebounds og 10 assists, men det kun blev til syv point.

Med sejren stjæler Los Angeles Clippers samtidig hjemmebanefordelen, hvilken Phoenix Suns ellers havde som fjerdeseed i Western Conference, mens Clippers altså gik ind i slutspillet som femte seed. Dermed skal Clippers blot vinde resten af sine hjemmebanekampe for at komme videre i slutspillet.

Her vil de i så fald støde sammen med vinderen af serien mellem Denver Nuggets og Minnesota Timberwolves. Også her blev seriens første kamp afviklet natten til mandag, da Nuggets tydeligt besejrede Timberwolves med 109-80 hjemme i Colorado.

Søndag aften bød ligeledes på to slutspilsopgør, da Los Angeles Lakers slog Memphis Grizzlies, mens Miami Heat overraskede stort ved klart at slå grundspillets bedste hold, Milwaukee Bucks, i Wisconsin. Her blev det blot til 11 minutter på banen for superstjernen Giannis Antetokounmpo, før grækeren måtte udgå med rygproblemer efter et hårdt fald.

Dermed har Miami, der ellers måtte gennem play-in turneringen for at sikre sig en slutspilsbillet, ligesom Clippers, Lakers og Knicks umiddelbart stjålet hjemmebanefordelen fra det højere seedede hold i de indbyrdes opgør. Der spilles bedst ud af syv i slutspilsserierne.