Syv sejre i streg: Phoenix sikrer godt udgangspunkt før årets slutspil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Syv sejre i streg: Phoenix sikrer godt udgangspunkt før årets slutspil
Selvom han har rundet 37 år, lykkedes det natten til fredag for Chris Paul at sætte ny karrierebedste for flest trepointsskud ramt i en enkelt kamp.
Selvom han har rundet 37 år, lykkedes det natten til fredag for Chris Paul at sætte ny karrierebedste for flest trepointsskud ramt i en enkelt kamp.
Chris Coduto/Getty Images North America/Getty Images via AFP
I NBA's ekstremt tætte Western Conference er de første fire slutspilsbilletter fordelt, og natten til fredag sikrede Phoenix Suns sig samtidig endegyldigt fjerdepladsen. Det gjorde de med en sejr hjemme over det ellers bedste mandskab i Western Conference, der dog var uden flere af holdets største profiler.

Allerede natten til onsdag sikrede Phoenix Suns sig en plads i årets slutspil med en sejr over San Antonio Spurs, og natten til fredag fulgte de så op med endnu en sejr, der sikrer dem pladsen som nummer fire i den uhyggeligt tætte Western Conference.

Det var ellers Western Conferences allerbedste hold, som Phoenix Suns stod overfor natten til fredag, da Denver Nuggets gæstede Footprint Center i Arizona. Det var dog et Denver-hold uden nogle af de allerstørste stjerner, da hverken Nikola Jokić, Jamal Murray eller Aaron Gordon var med, og Nuggets er da også allerede sikret førstepladsen i konferencen.

Ikke desto mindre blev det en ganske tæt affære, som først for alvor blev afgjort i fjerde periode, hvor hjemmeholdet trak fra, men indtil da var det en kamp med flere skift undervejs. I sidste ende løb Suns dog med en sejr på 119-115. Det var samtidig holdets syvende sejr i streg, og Suns har således ikke tabt siden 24. marts, hvor det blev til et nederlag mod Sacramento Kings.

Sejren var særligt ansporet af superstjernen Kevin Durant og den bunderfarne point guard Chris Paul, mens holdets store offensive stjerne de seneste sæsoner, Devin Booker, spillede en relativt skidt kamp, hvor han kun formåede at ramme tre ud af sine 12 skudforsøg.

Til gengæld var både Durant og Paul knivskarpe fra distancen, førstnævnte med seks ud af 10 trepointsforsøg sænket, mens sidstnævnte blev noteret for hele syv treere, den bedste præstation i 37-årige Chris Pauls ellers lange og flotte karriere.

Kevin Durant bød samtidig ind med 29 point, syv rebounds og fire assists, og selvom den 34-årige amerikaner kun spillede sin femte kamp efter en skadespause på ti kampe i løbet af marts, blev det til hele 40 minutters spilletid natten til fredag.

"Jeg følte mig godt tilpas, men det er altid godt at få nogle minutter sent i kampen. 40 er et nummer, jeg elsker; jeg kan godt lide at ligge lige deromkring. Vi var nødt til at lave nogle vigtige plays i løbet af fjerde periode, så det var godt for os," fortæller Kevin Durant ifølge ligaens hjemmeside.

Med fjerdepladsen endegyldigt i hus for Phoenix Suns, er det samtidig også givet på forhånd, at modstanderen i første runde af slutspillet bliver femtepladsen i Western Conference. Den er dog endnu ikke fordelt, selvom der blot mangler to kampe af grundspillet.

I øjeblikket er det dog Los Angeles Clippers der ligger til at tage femtepladsen, men det californiske mandskab bliver fortsat presset af Golden State Warriors, der indtager sjettepladsen. Netop sjettepladsen er sidste direkte slutspilsmandat, mens holdene på pladserne syv til og med 10 skal ud i den såkaldte play-in turnering for at skaffe en slutspilsbillet.

For Phoenix Suns resterer der også to kampe endnu af grundspillet, og her venter lige netop to af de hold, der slås om en slutspilsbillet, først med en udebanekamp mod Los Angeles Lakers og LeBron James, dernæst en hjemmebanekamp mod føromtalte Los Angeles Clippers.